Bezoek aan de Italiaanse eilanden

Veel mensen hebben Italië in hun hart gesloten als vakantieland. Niet alleen door de prachtige steden die je hier kunt bezoeken, maar ook omdat je in heel Italië heerlijk kunt eten en kunt genieten van een prachtige natuur. Dan is er ook nog het aangename klimaat en hoe zuidelijker je komt, hoe langer de zomers worden. Hoe zit het met de eilanden?

Ieder eiland heeft een eigen karakter

Niet alleen het vasteland van Italië heeft de vakantieganger veel te bieden, ook de Italiaanse eilanden zijn vaak een waar vakantieparadijs. Ieder eiland heeft zijn eigen charme, van tropisch paradijs tot aan een soort van openluchtmuseum. Een rondreis over de eilanden of iedere vakantie een ander eiland bezoeken is dan ook zeker een aanrader. Het maakt niet uit of je een aantrekkelijk geprijsde sim only met eigen telefoon hebt, maar zorg dat je in ieder geval genoeg data hebt om die prachtige foto’s die je hier kunt maken naar het thuisfront kunt sturen. Dan genieten zij ook mee van al die Italiaanse schoonheid.

Sicilië

Sicilië is het grootste Italiaanse eiland en het heeft negen provincies. Iedereen kent wel de vulkaan de Etna; een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Het is een bijzondere bezienswaardigheid. Het eiland heeft mooie stranden, natuurparken, kustplaatsen, maar ook prachtige steden met veel indrukwekkende oudheden om te bewonderen. Denk maar aan Taormina met haar beroemde Griekse theater of het prachtige barokke stadje Noto. Of het fraaie Syracuse waar vele volkeren hun bouwwerken hebben achtergelaten.

Sardinië

Het eiland Sardinië lijkt op sommige plekken wel een tropisch eiland. Het azuurblauwe water en de vele witte stranden doen zeker niet onder voor het Caraïbisch gebied. Je moet ook niet gek opkijken als je hier ook dolfijnen tegenkomt in het water. Sardinië heeft ruim 2.000 kilometer kustlijn met tal van idyllische baaien en strandjes. Daarnaast heeft Sardinië dorpen die wat betreft uitstraling niet onderdoen voor jetset-dorpen zoals Saint-Tropez, maar ook een ruig boerenland waar de geiten nog los rondlopen. Flamingo’s kun je spotten bij de zoutmeren op het eiland. Steden zoals Cagliari en Alghero hebben een bijzondere uitstraling, mede door de ligging aan de zee en de verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden.

Capri

Capri is maar klein, maar heeft wel een enorme schoonheid. Het ligt in de baai van de stad Napels. Het is een bergachtig eiland met steile kliffen en vlakke stukken. Op het eiland zijn maar twee dorpen, namelijk Capri en Anacapri. Capri is wel een jetset eiland, maar nog redelijk onontdekt. Het eiland heeft veel moois te bieden. De smalle kronkelende straatjes in de pittoreske dorpen, de bijzondere grotten en de natuurverschijnselen laten waarschijnlijk een onuitwisbare indruk bij je achter. Neem voor spectaculaire uitzichten de stoeltjeslift naar het hoogste punt of vaar eens met een boot om het eiland heen en bewonder de bijzondere rotsformaties.

Elba

Elba is iets groter dan Capri en bij het horen van de naam Elba leggen de meeste mensen waarschijnlijk de link met Napoleon. Hij heeft hier namelijk bijna een jaar in ballingschap gezeten. De meeste musea hier gaan dan ook over de geschiedenis van het eiland én Napoleon. Portoferraio is de hoofdstad en hier staat ook Napoleons huis en verschillende forten. Het eiland heeft een schitterende natuur en is een ideale plek voor wandelen, fietsen, duiken, snorkelen of andere buitenactiviteiten. Met zijn fraaie stranden is het beslist geen straf om hier een vakantie door te brengen.