De ultieme reisroute voor Zuid Afrika

Zuid-Afrika, een land vol cultuur en prachtig natuurschoon. Ben je van plan om binnenkort een rondreis door het land te maken? Dan wil je vast niets liever dan je helemaal onderdompelen in de Zuid-Afrikaanse cultuur. Daarom helpen we je graag op weg met het uitzoeken van de perfecte route vol leuke stops, safari’s, en andere activiteiten!

Johannesburg

Johannesburg is de perfecte bestemming om je rondreis door Zuid-Afrika te beginnen. Vanuit hier is het welbekende Kruger Park namelijk goed te bereiken. Jammer genoeg is dit niet de veiligste bestemming, daarom raden we je aan hier niet al te lang te blijven. Kies voor een verblijf in de wijk Maboneng, hier is het over het algemeen namelijk wel veilig en ook nog eens erg gezellig.

Graskop

Vanuit Johannesburg kun je de reis doorzetten naar Kruger Park, maar vergeet onderweg geen stop te maken in Graskop. Dit is namelijk een goede uitvalsbasis voor de Panorama Route, een van de allermooiste routes door Zuid-Afrika.

Kruger Park

Kruger Park staat bekend als dé bestemming voor wildlife en safari. Er zijn zoveel verschillende diersoorten te zien, dat je een bezoek aan het park zeker niet kunt overslaan. En waarschijnlijk heb je nergens in Zuid-Afrika zoveel kans om de big five van je lijstje af te strepen dan hier!

Swaziland

Vanuit Kruger Park gaat de reis verder naar het zuiden. Onderweg kom je langs Swaziland, een bestemming die ook zeker een bezoek waard is. Hier kun je namelijk overnachten midden in een nationaal park vol met dieren die ongevaarlijk zijn. Overdag kun je door het park fietsen om zelf de dieren te spotten.

St. Lucia

St. Lucia is een klein dorp vol groen. Er is genoeg te doen, en doordat het aan zee ligt kun je ook genieten van een dagje aan het strand. In het dorp zelf kom je soms nijlpaarden tegen die op zoek zijn naar vers gras, waardoor je wel heel dichtbij de dieren kunt komen.

Garden Route

Na het bezoek aan St. Lucia, kun je ervoor kiezen om via Durban naar Port Elizabeth te vliegen. Vanuit Port Elizabeth kun je starten aan de route naar Kaapstad, waarbij je onderweg langs de Garden Route komt. Op deze route kom je langs mooie dorpen, stranden en andere nationale parken. Maak onderweg bijvoorbeeld een stop in het Addo Elephant Park, waar je met wat geluk hele groepen olifanten kunt spotten.

Kaapstad

De laatste bestemming van de rondreis is Kaapstad, misschien wel de leukste stad van heel het land. In Kaapstad is veel te zien en te doen, waardoor je er zelfs wat langer zou kunnen verblijven. Zo kun je bijvoorbeeld een helikoptervlucht boven de stad maken, de tafelberg beklimmen of veel mooie wandelingen in de natuur maken. Kortom: een mooi einde van een onvergetelijke reis!

Meer informatie over deze reis vind je op Reisjunk.nl