Welke autoverzekering kies jij voor een vakantie met de auto?

Natuurlijk ben je door alle verhalen op de site geïnspireerd geraakt en denk je er nu ook over om lang te gaan reizen. Lekker vrij met je eigen auto want een camper durf je niet zo goed aan. Je gaat je eens met je partner heerlijk oriënteren op de wereldkaart. Waar kun je eigenlijk allemaal makkelijk komen met de auto?

Je weet wel dat je voor diezelfde droom wil gaan. Rondreizen voor een langere periode. Dan heb je pas echt het gevoel dat je leeft en dat jullie vrij zijn om te doen en te laten wat jullie zelf willen. De trip begint in Italië en via de Balkan verder naar… Dat weten jullie nog niet. Alles is mogelijk en alles staat open. Wat je wel weet is dat je de zaken thuis in ieder geval goed wil regelen. En vergelijk autoverzekeringen, zei je slimme vader!

Belangrijk

Een oppas voor je huis. Een jaar lang weg dat hebben jullie allebei gelukkig mooi kunnen regelen met jullie werkgevers. Een jaar sabbatical. Het is pas over twee jaar, maar je hebt er nu al zin in! Genoeg tijd om alles te plannen. Een lijstje maken van de landen die je beslist wil zien. Een lijstje van bezienswaardigheden maken, een boodschappenlijstje voor de eerste dagen in de auto niet te vergeten en eens even goed autoverzekeringen vergelijken.

Andere wegen

Je vader zei het je al, een goede autoverzekering is heel belangrijk als je zo lang van huis bent en op wegen rijdt die niet zo zijn als in Nederland. Er kunnen onderweg sneller dingen stuk gaan dan in je eigen land. Naast alle lijstjes die al op tafel liggen komt je vriend met een lijstje van spullen die je absoluut in je auto moet hebben in bepaalde landen. Hier een milieusticker, daar een vignet, hier een tolbadge en daar een reflectievest. Het is al met al best een heel gedoe. Ook de hotels uitkiezen waar jullie willen gaan overnachten is een hele klus. Je wil wel een beetje comfort. Maar toch blijft de voorpret leuk en jullie zijn nu al aan het aftellen.