4 manieren om een wereldreis te financieren

Droom jij al jaren van het maken van een wereldreis, maar heb je geen idee hoe je dit ooit zou moeten betalen? Dat is niet zo gek. Je moet natuurlijk een hoop geld hebben gespaard om een wereldreis te kunnen veroorloven. Maar zou het niet zonde zijn om deze droom hierdoor te laten varen? Juist. Daarom hebben we hieronder een aantal manieren om een wereldreis te kunnen financieren voor je op een rijtje gezet:

1.     Geld lenen
Het lijkt in eerste instantie misschien niet meteen de beste optie aangezien er risico’s aan geld lenen zijn verbonden. Zo moet je de lening uiteraard terugbetalen. Kom je na jouw sabbatical terug en ga je weer werken dan kun je meteen starten met terugbetalen. Ook tijdens je wereldreis moet je voldoende geld hebben om de maandtermijn van de lening te betalen. Toch is het een uitstekende optie om je wereldreis te financieren. Helemaal wanneer je na je wereldreis van plan bent om weer fulltime te gaan werken. Je hebt het geleende bedrag dan in no-time terugbetaald. En niet heel onbelangrijk: je hebt je droom verwezenlijkt! Geld lenen via Becam is hiervoor de perfecte optie. Je vergelijkt bij hen verschillende goedkope leningen en kunt online geld lenen tegen de laagste rente van Nederland. Dit is beter dan geld lenen van bijvoorbeeld familie; hier komt vaak meer ellende dan goeds van…

2.     Ga zuiniger leven
In de maanden voordat je wereldreis van start gaat, is het wel zo verstandig om zoveel mogelijk geld te sparen. Dat betekent; ga niet ieder weekend uit eten, laat je shopverslaving even voor wat het is en skip je uitjes naar de bioscoop en de kapper. Ook kan het nuttig zijn om een aantal abonnementen te beëindigen, die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Zeg je abonnement bij de sportschool bijvoorbeeld op en ga een tijdje hardlopen. Dat scheelt niet alleen veel geld; het is ook nog eens gezonder!

Lees ook: wijs op reis; tips en informatie voordat je op reis gaat.

3.     Reis budget
Misschien ben je een luxe paardje. Maar als je al krap bij kas zit en toch een wereldreis gaat maken, kun je het je niet veroorloven om in 5-sterrenhotels te verblijven. Budget reizen is de key! Slaap in goedkope hostels (inclusief ontbijt), waar je zelf kunt koken. Geef daarnaast niet teveel geld uit aan activiteiten en tours; de meeste uitstapjes kun je prima zonder gids ondernemen. Maak bovendien gebruik van lokaal vervoer en ga liften op z’n tijd (wanneer dat veilig is). Dit bespaart meer geld dan je denkt.

4.     Werk tijdens je reis
Kom je toch niet helemaal rond tijdens het reizen? Overweeg dan om een korte periode te gaan werken op de plek waar je verblijft. Denk aan werk in een bar of restaurant, als propper of in een hostel. Er is altijd wel iets te vinden wat je kunt doen. Daarnaast is het tijdens reizen ook gebruikelijk om ergens te werken tegen “kost en inwoning”. Vraag bijvoorbeeld bij een koffieplantage of ze je een slaapplek en maaltijden kunnen aanbieden, als jij hen een handje helpt met dagelijkse werkzaamheden. Op deze manier kom je ook nog eens in aanraking met de lokale bevolking.

Zoals je ziet zijn er altijd opties. Laat je droom dus niet afhangen van geld, maar start vandaag nog met het waarmaken van je wereldreis!