How to: toilettas inpakken voor je reis!

Een reis maken is een spannend avontuur. Voordat je de wereld gaat ontdekken is het handig jezelf goed voor te bereiden. De omvang en het gewicht van je bagage is beperkt, waardoor het belangrijk is goede keuzes te maken, met name voor je toilettas. Vaak zijn in het buitenland de producten niet beschikbaar die jij dagelijks gebruikt of nodig hebt. De juiste spullen vooraf inpakken is dus van groot belang. Dit kan een tijdrovend proces zijn en daarom staan er in dit blog een aantal tips en handvatten zodat jij je toilettas zo efficiënt mogelijk kunt inpakken!

Wat neem je mee?

Het is vaak lastig in te schatten welke producten je wel en niet nodig gaat hebben op je reis. Het zou zonde zijn als je kilogrammen aan bagage verspilt aan onnodige producten. Vraag jezelf als eerste af wat je écht dagelijks gebruikt, en of je deze producten op je reis ook daadwerkelijk gaat gebruiken.  Er zijn een aantal essentiële producten die vrijwel iedere reiziger in zijn of haar toilettas wil hebben. Dit zijn persoonlijke verzorgingsproducten zoals:

 • Shampoo
 • Conditioner
 • Deodorant
 • Tandenborstel
 • Tandpasta

Daarnaast moet je ook huidverzorging meenemen, vooral als je gaat reizen naar warmere landen met veel zon. Kies hierbij voor efficiënte producten, zoals Embryolisse crèmes. Deze zijn multifunctioneel in gebruik (masker, dag- en nachtcrème, serum, primer, enzovoorts). Hierdoor bespaar je veel ruimte in je toilettas. Bovendien kan haarverzorging niet ontbreken in je toilettas. Kies bijvoorbeeld voor een compacte opvouwbare borstel en kam.  Make-up merken verschillen per land. Om deze reden is het verstandig je make-up goed uit te zoeken en de belangrijkste producten mee te nemen. Andere onmisbare items zijn:

 • Scheermes
 • Scheerschuim
 • Zonnebrandcrème bij warme landen
 • Wattenstaafjes of schijfjes
 • Pincet
 • Nagelvijl
 • Medicatie

Hoe pak je de toilettas in?

Wanneer je de juiste producten hebt verzameld kan het inpakken beginnen! Kies voor een praktische en stevige toilettas die waterdicht is, met opbergvakjes en een ophanghaak. Zo gebruik je de toilettas optimaal op je reis! Voor een korte reis zijn reisflesjes het handigst. Voor een langere reis (+3 / 4  weken) kan een volledige tube of flacon praktischer zijn. Stop de producten die reeds zijn geopend altijd in hersluitbare zakjes zodat de artikelen niet lekken tijdens de reis. Het kan prettig zijn de producten van dezelfde categorie bij elkaar in een vakje te stoppen in de toilettas. Zo blijft de tas overzichtelijk en de toiletspullen makkelijk vindbaar.

Handige tips

Bij gebruik van flacons kun je deze labelen om niet in de war te raken over de inhoud van het product. Ook is het handig voor vertrek de eisen per vliegveld te checken zodat je niet onnodig producten moet weggooien. Houd er verder rekening mee dat sommige producten niet verkrijgbaar zijn in het buitenland, zoals bijvoorbeeld tampons. Koop voornamelijk multifunctionele en opvouwbare producten. Een laatste tip is het aanschaffen van scheerolie in plaats van scheerschuim. Dit neemt veel minder ruimte in in je toilettas. Met deze tips ben jij helemaal klaar voor vertrek!