Tips voor het vinden van de beste vakantiedeals

Nog een paar maanden en we mogen de koffers weer inpakken. Op onze vakantiebestemmingen wachten ons weer mooie avonturen, fijne ontmoetingen en vooral veel ontspanning. Maar om zo goedkoop mogelijk uit te zijn, had je eigenlijk al in het najaar je reis moeten boeken. Ben je hier, om wat voor reden dan ook, niet aan toegekomen, dan zul je nu diep in de buidel moeten tasten. Tenzij je gebruikmaakt van deze tips, waarmee je alsnog veel geld kunt besparen op je volgende vakantie.

Wees flexibel

Flexibiliteit is het sleutelwoord. De meeste mensen vertrekken graag op een zaterdag of zondag naar hun vakantiebestemming. Vliegtickets zijn op die dagen dus het duurst. Vlieg je op een doordeweekse dag, dan ben je bijna altijd een stuk goedkoper uit. Verder betaal je meer voor directe vluchten dan voor vluchten met een overstap. Ook is het doorgaans een stuk voordeliger om te reizen van of naar een kleinere luchthaven dan via een grote internationale luchthaven.

Gebruik een VPN

Luchtvaartmaatschappijen, hotels en autoverhuurbedrijven hanteren vaak dynamische prijzen. Dat wil zeggen dat lokale bezoekers van hun websites meestal minder moeten betalen dan bezoekers vanuit het buitenland. Met een VPN-verbinding kun je je IP-adres aanpassen, zodat het net lijkt alsof jij ook een lokale consument bent. Daarvoor maak je eenvoudig verbinding met een VPN-server in het land waar het bedrijf gevestigd is. Bovendien blijf je met een VPN goed beschermd tegen ongewenste meekijkers en hackers.

Verblijf buiten het centrum

Voor een hotel in hartje centrum betaal je altijd de hoofdprijs. Het grote voordeel is natuurlijk dat de meeste bezienswaardigheden zich op loopafstand van je accommodatie bevinden. Aan de andere kant moet je er wel rekening mee houden dat het tot diep in de nacht rumoerig kan zijn op straat. Voor meer rust en betaalbaarheid kun je beter uitkijken naar een accommodatie buiten het centrum. Met een bus-, metro- of tramhalte voor de deur ben je alsnog binnen een paar minuten in het centrum.

Reis met het openbaar vervoer

Voor een parkeerplek voor je (huur)auto ben je in grote steden al gauw tientallen euro’s per dag kwijt. Taxiritjes kunnen ook flink aantikken. En vanwege de drukte is vervoer per auto in een stad lang niet altijd de snelste optie. Het is dan ook veel voordeliger en relaxter om met het openbaar vervoer te reizen. Ben je van plan om veel te reizen in de stad? Dan ben je met een OV-kaart voor meerdere dagen een stuk voordeliger uit dan met losse tickets. Zo heb je in Londen bijvoorbeeld de Oyster Card en in Parijs de Paris Visite. Met deze kaarten krijg je meestal ook nog flinke korting op tickets voor attracties en musea.