Je reisbestemming zo comfortabel mogelijk bereiken

Echte wereldreizigers zijn het natuurlijk allang gewend: urenlang in een trein of vliegtuig zitten om je bestemming te bereiken. Met name wanneer je per vliegtuig naar de andere kant van de aarde reist of per trein duizenden kilometers afstand overbrugt, zit je een aantal uren zonder noemenswaardige lichaamsbeweging in dezelfde houding. Dat is niet goed voor je lijf en zeker niet ideaal als je fris en fruitig aan je reis wilt beginnen. Gelukkig zijn er wat slimme trucjes om problemen te voorkomen!

Kies voor comfort

Niet elke luchtvaartmaatschappij biedt evenveel service en comfort. Verdiep je erin voordat je boekt, want zeker wanneer je tien tot twintig uur moet vliegen, is extra comfort heel wat waard. Als het budget het toelaat, kies dan zeker voor een maatschappij met een goede reputatie op dit punt. Lang stilzitten kan zorgen voor fysieke problemen, maar Olfit heeft diverse producten in het assortiment die deze lichamelijke ongemakken kunnen verlichten of zelfs voorkomen. Het gaat er immers om dat je, eenmaal uit het vliegtuig, zo snel mogelijk weer in je ritme komt.

Bloedcirculatie

De oorzaak van zware of gevoelloze benen is doorgaans een slechte bloedcirculatie. Je bloed transporteert zuurstof naar alle delen van je lichaam, dus ook naar je voeten. Op de weg terug voert het bloed afvalstoffen af via de aderen. Maar vanuit de benen moet dat bloed omhoog en dat is lastiger als je nauwelijks beweegt. Normaal gesproken leveren je kuitspieren hier een bijdrage aan, maar dat is niet het geval wanneer je voortdurend zit. Een goede tip is om vlak voor vertrek een flinke wandeling te maken. Tijdens de reis kun je compressiekousen dragen om wat meer druk op de kuiten te zetten. Zo kom je over het algemeen die lange vliegreis wel door.

Drink voldoende

Water drinken is natuurlijk altijd belangrijk, maar in dit geval nog meer dan anders. In den vliegtuig is de lucht namelijk een stuk droger dan bij je thuis. Daardoor droog je zelf ook sneller uit. Drink alleen puur water en vermijd drankjes waar suiker aan is toegevoegd. Ook alcohol consumeren is niet aan te bevelen, want daarmee droog je jouw lichaam juist nog verder uit. Houd wel rekening met de veiligheidsregels aan boord van een vliegtuig. Je kunt het beste met een lege fles het controlepunt passeren en die fles daarna met water vullen voordat je aan boord gaat. Goede reis!