Een auto huren op vakantie; do’s en don’ts!

Voor een vakantie naar een zonnig eiland zoals Mallorca of Ibiza, een mediterrane stad als Lissabon, Spanje of Barcelona, of het bezoeken van een heerlijke Italiaanse streek, is het soms wel nodig (en ontzettend leuk!) om een auto te huren. Met het huren van een auto kan je gaan en staan waar je wil. Bezoek je de ene ochtend een leuk dorpje met een lunch als afsluiting, parkeer je de volgende avond jullie eigen huurauto in een haven om de heerlijkste vis van het dorpje te proeven. Daarnaast hoef je niet continu na te denken over het gebruik van taxi’s of openbaar vervoer, en kan je je spullen sowieso vervoeren! Echter, zijn er wel een aantal dingen waar je van te voren over na moet denken, en ook tijdens de reis zijn er sommige do’s en don’ts; lees snel met ons mee!

Boek van tevoren!
Misschien ben je in de regel niet iemand die de hele vakantie al van te voren heeft geboekt en gepland, maar met het huren van een auto is het wellicht een idee om hier verandering in te brengen. Waarom? Omdat je dan tenminste zeker weet waar je aan toe bent! Zo kan je bijvoorbeeld een auto huren bij het vliegveld waar je op landt, geef je je vluchtgegevens door en kan je ervan uitgaan dat de auto afgetankt voor je klaar staat wanneer je deze ophaalt!
 
Betaalmogelijkheden
Heel verstandig om van tevoren goed uit te zoeken en het te regelen; hoe moet je de kosten van de auto + de borg betalen? Bij veel bedrijven moet je betalen met creditcard; moet je dus een creditcard visa aanvragen voordat je de betaling überhaupt gereed kan maken. Wil je liever geen creditcard aanschaffen voor jouw vakantie? Er zijn een aantal bedrijven waarbij de waarborgsom ook cash betaald kan worden, maar zoek dit van tevoren goed uit! Weet je niet zeker of je een creditcard wil aanschaffen? Je kan uiteraard veel informatie over creditcards online vinden, zoals bijvoorbeeld op ICS cards!

Parkeren in de stad
Dit is een echte don’t; midden in de stad parkeren. In sommige (vooral grote) steden, hangt aan het wegzetten van de auto in het centrum een duur prijskaartje. Zonde, want dit kan anders! Er zijn een aantal manieren om hieraan te ontsnappen; ten eerste, kan je uiteraard uitzoeken of er een parkeerplaats verderop in de stad is; een beetje extra lopen kan geen kwaad, stuit je waarschijnlijk toch weer op andere mooie gebouwen die je anders misschien niet eens had gezien. Ten tweede? Soms is het openbaar vervoer onvermijdelijk, maar wel net zo efficiënt. Wil je bijvoorbeeld een dagje naar een ‘grote’ stad? Misschien is het gebruik van de trein dan wel net zo voordelig; sta je zo midden in het centrum en betaal je misschien wel net zo veel als de autorit!