De leukste hostels vind je met onze tips

Stap jij zodra het weer kan ook meteen in het vliegtuig of de auto om op reis te gaan? Groot gelijk. Dan kun je nu alvast gaan beginnen met het zoeken naar leuke accommodaties. Om geld te besparen én voor de gezellige sfeer, is overnachten in hostels geweldig. En dat hoeven niet perse vieze, oncomfortabele plekken te zijn. In tegendeel; tegenwoordig zien veel hostels er net zo mooi uit als een doodgewoon hotel. Netjes, ruim en knus, met sfeervolle led lampjes aan de wand die aan gaan in het donker. Maar soms moet je wel even goed zoeken voordat je het perfecte hostel gevonden hebt. Met de volgende handige tips kom je al een heel eind:

Kijk niet alleen naar de prijs

Als je echt budget wilt reizen en alleen naar het geld kijkt, ben je snel geneigd om voor het aller goedkoopste hostel te kiezen. Dit is echter niet altijd de beste optie. Hoe goedkoper het verblijf, met hoe meer mensen je waarschijnlijk een dorm moet delen. Lees: amper tot geen nachtrust. Daarnaast hoeft je van de mega goedkope hostels niet altijd evenveel hygiëne te verwachten. En bovendien gaat de kans op een gratis ontbijt hoogst waarschijnlijk aan je voorbij.
Kies er dus liever voor om iets dieper in je buidel te tasten in ruil voor wat comfort, slaapzekerheid en een lekker ontbijtje als je wakker wordt!

Filter op hostels met een tuin, dakterras of bar

De leukste hostels zijn diegene met een buitengelegenheid of bar. Vooral als je alleen reist kom je in deze accommodaties vaak meer en sneller mensen tegen. Bovendien kun je lekker eens een dagje “thuis” blijven om in de tuin weg te dromen bij je boek of eindelijk je favoriete lamp te bestellen bij Directlampen.nl en je droomschoenen bij Zalando. Wanneer er een bar aanwezig is in het hostel betekend dat meestal dat het er gezellig en laid-back is. En hoe fijn is het om voordat je in bed duikt nog een klein borreltje te kunnen drinken met andere reizigers?
Lees reviews van eerdere gasten
Vergeet nóóit om beoordelingen van andere gasten te lezen voordat je een hostel boekt. Geloof ons; dit kan je een hoop ellende besparen. Natuurlijk moet je niet alles wat wordt geschreven voor waar aannemen. Maar als een bepaald hostel bijna alleen maar lovende reviews krijgt, is de kans klein dat het uiteindelijk enorm tegenvalt. Heeft een hostel echter alleen maar (of vooral) slechte beoordelingen? Dan kun je beter even verder kijken, hoe goedkoop het ook is!

Meer handige reistips nodig; Lees dan ook dit artikel en ga goed voorbereid de deur uit.

Evenementen, feesten of activiteiten

Sommige hostels organiseren regelmatig activiteiten of evenementen voor hun gasten. Denk aan een gezellige zomerse barbecue, een karaoke avond, een wijnproeverij of een kroegentocht. Dit bevorderd de sfeer en wil meestal zeggen dat het personeel betrokken en gezellig is. Natuurlijk hoeft je niet perse mee te doen als je geen zin hebt. Maar het is fijn als de optie om iets sociaals te ondernemen er is. Daarnaast is het perfect voor reizigers die alleen zijn of koppels/vrienden die graag nieuwe mensen willen leren kennen.

Met deze tips in je achterhoofd vind jij in no-time het perfecte hostel. Leg je favoriete verblijf op tijd vast, zodat je verzekerd bent van een plek. Have fun!