De vier mooiste plekken om te bezoeken met een camper

Een camper geeft je vrijheid om te gaan en staan waar je maar wil. In de meeste landen is wildkamperen niet toegestaan, maar er zijn wel speciale plekken voor een overnachting met een camper. In dit artikel vind je de vier mooiste plekken die je kunt bezoeken met een camper. Als je zelf geen camper hebt, kun je bijvoorbeeld een camper huren. Ook daar vind je in dit artikel tips over. 

Camper huren of kopen?

Een camper kopen kan een kostelijke aangelegenheid zijn. Het hangt natuurlijk af van je wensen, maar je kunt gemiddeld campers vinden voor € 15.000 tot € 150.000. Het kan daarom voor jou voordeliger zijn om te kijken voor een camper huren. Neem eens een kijkje bij Goboony, deze website helpt je met een camper huren direct van de eigenaar.

1. Canada

Met stipt op één staat toch wel camperland Canada. Er zijn veel organisaties waarbij je een camper kunt huren. Zo kun je bijvoorbeeld de camper in de ene stad ophalen en in een andere stad aan het einde van je route terugbrengen. De prachtige natuur van Canada zal je niet teleurstellen en tijdens het rijden kun je verschillende dieren spotten. Beren, herten, elanden en de Amerikaanse zeearend zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Met de camper kun je comfortabel overnachten bij een van de vele campings terwijl je geniet van het natuurschoon.

2. Scandinavië

Of je kiest voor IJsland, Zweden, Noorwegen, Finland of Denemarken, elk land van Scandinavië heeft zijn eigen schoonheden. Baan je weg door de ongerepte landschappen van IJsland, of bezoek één van de 44 nationale parken in Noorwegen. Een groot voordeel is dat wildkamperen is toegestaan in Zweden en Noorwegen. Je kunt in deze landen dus gewoon een mooi plekje uitzoeken en je camper parkeren voor de nacht. Zolang je uit de buurt blijft van landbouwgrond en privéterrein, mag je overal overnachten. Neem natuurlijk wel netjes je rommel mee als je weggaat.

3. Kroatië

Kroatië wordt steeds populairder als vakantieland. De prachtige blauwe zee en indrukwekkende watervallen zijn een echte trekpleister voor natuurliefhebbers. Sla ook zeker het Nationaal Park Plitvice niet over, hier zijn zes meren met elkaar verbonden via 92 watervallen. De wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar met een camper en het land telt maar liefst 2000 kilometer aan kustwegen.

4. Duitsland

Wil je graag wat dichter bij huis blijven, breng dan zeker eens een bezoek aan Duitsland. Zeker als je nog niet zo bekend bent met kamperen kun je in dit land heerlijk langs kastelen rijden en wijngaarden bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld de camperroute B500 nemen, dwars door het Zwarte Woud. Wildkamperen is in Duitsland niet toegestaan, maar je mag een camper voor maximaal 24 uur langs de weg parkeren. Zo heb je toch een beetje vrijheid.

Naast deze top vier zijn er natuurlijk nog veel meer plaatsen om te bezoeken met een camper. Het lijkt erop dat de camper zelfs populairder wordt dan de caravan. Ben je benieuwd geworden en lijkt een camperavontuur je ook wel wat? Zoek dan snel een mooie bestemming uit, ga een camper huren en geniet van de prachtige natuur.