5 redenen om de koffer te pakken voor een wereldreis wanneer er een vaccin is

We kijken er allemaal enorm naar uit; dat bijzondere moment wanneer we weer kunnen gaan reizen zoals we dat voor de corona crisis deden. Wat voorheen zo vanzelfsprekend leek, is nu iets waar we alleen van kunnen dromen. En dromen mag! Want één ding is zeker; nu er een vaccin is kunnen we (binnenkort) onze koffers weer gaan inpakken. We geven je hier alvast 5 goede redenen om een wereldreis te gaan maken zodra het weer kan!

1.     Je steunt de reisbranche ermee
Natuurlijk ga je op wereldreis voor jezelf, maar het is ook een goed idee om het toerisme even een hart onder de riem te steken na alle ellende. Door het maken van een wereldreis steun je onder andere de vliegmaatschappijen enorm. Je houdt het namelijk niet bij één vliegveld of maatschappij, maar zal veel verschillende vluchten nemen op vele bestemmingen. Daarnaast steun je andere landen door weer bij hen op bezoek te gaan. Een win-win situatie dus!

2.     Omdat je dan in één keer alle landen kunt bezoeken die je eigenlijk tijdens de COVID had gepland
Als jij ook een echte reiziger bent, zijn er de afgelopen tijd voor jouw waarschijnlijk ook een hoop vakanties gecanceld vanwege de corona crisis. En dat is zuur! Des te meer reden om zodra er een vaccin is alle landen waar je naartoe zou gaan alsnog te bezoeken. En dan gewoon lekker in één keer! Op deze manier wordt het toch nog een soort van goed gemaakt wat je allemaal hebt gemist de afgelopen maanden…

3.     Je hebt geld over vanwege de crisis
Normaal gesproken is een wereldreis natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het kost namelijk nogal wat geld…maar gelukkig heeft de corona crisis ervoor gezorgd dat je héél veel geld hebt bespaard. Bijna alle vakanties werden namelijk geannuleerd! Daarbij konden we voor lange tijd niet naar de kroeg, uit eten of winkelen en de regels worden er niet soepeler op. Geluk bij een ongeluk dus; je het alle ruimte om even flink te sparen zodat je over een tijdje genoeg geld hebt voor die ultieme wereldreis!

Ga voorbereid op reis en lees je voor vertrek goed in over belangrijke zaken omtrent reizen.

4.     Omdat het tijd wordt voor “you” time
Veel mensen zitten al maanden lang op elkaars lip omdat bijna iedereen vanuit huis moet werken. Dat kan heel gezellig zijn natuurlijk, maar dat is niet altijd het geval… De muren komen soms letterlijk op je af en de relatie met bijvoorbeeld je partner of huisgenoot wordt er ook niet altijd beter op. Een goede reden dus om gelijk op wereldreis te gaan zodra het mag. Want je hebt die vrijheid en ruimte dan echt hard nodig! Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je wereldreis? Sander van Ikbenopreis.nl kan je tips geven over onder andere west Amerika, Cuba, Thailand en Portugal. 

5.     Gewoon omdat je het verdiend hebt
Eigenlijk is dit nog wel de beste reden van allemaal; je hebt een wereldreis verdiend! De crisis is voor niemand leuk en het vergt veel aanpassingsvermogen en geduld. Doodvermoeiend soms! Daarom verdiend eigenlijk iedereen een cadeau voor zichzelf wanneer alles voorbij is. En wat is nu een beter cadeau dan het boeken van een welverdiende wereldreis? Juist. Niet twijfelen dus; begin met het pakken van die koffer zodra het weer kan.

Welke reden is doorslaggevend voor jou? Maak alvast een bucketlist en haal je koffer van zolder. Die wereldreis gaat er komen!