Aanbiedingen

Weekendje Den Bosch

Vindt hier de beste deals voor een weekendje Den Bosch!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

De stad 's-Hertogenbosch telt naast een groot aantal interessante gebouwen en musea een ruime keus aan horecagelegenheden. In 1185 stichtte hertog Hendrik I van Brabant 's-Hertogenbosch. De strategisch gelegen stad – meestal Den Bosch genoemd – groeide snel. Vanaf de 16de eeuw ging het echter minder voorspoedig, toen Brabant door de Staten-Generaal werd achtergesteld bij de overige gewesten. De benoeming tot hoofdstad van Noord Brabant in 1815 deed Den Bosch in aanzien stijgen, en nu is het een levendige en drukbezochte stad.

Bezienswaardigheden weekendje Den Bosch

Sint-Jan's Kathedraal
Al in het begin van de 13de eeuw stond er een Sint-Jan in Den Bosch. Van deze romaanse kerk is vrijwel niets over. De huidige, gotische kerk is gebouwd van eind 14de tot in de 16de eeuw. De magistrale kathedraal heeft de Beeldenstorm en een verwoestende brand in 1584 overleed. De Sint-Jan staat onder voortdurende restauratie.

Verder kunt u naar het fraaie Noordbrabants Museum dat kunst toont uit de Zuidelijke Nederlanden van 1500 tot heden. De beroemste zoon van de stad, de schilder Jeroen Bosch (1450-1516) wordt geëerd in de Jheronimus Bosch Art Center.

Weerbericht Den Bosch

DEN BOSCH WEATHER

Aanbiedingen weekendje Den Bosch