Plattegrond Disneyland Parijs

Weekendje Disneyland Parijs

Booking.com

Een weekendje naar Disneyland Parijs? Ooit is dit park gestart onder de naam "Eurodisney" maar al vrij snel bleek dat geen goede keuze en is de naam gewijzigd in Disneyland Parijs. Het is gelegen op een steenworp afstand van de stad Parijs en is de Europese versie van het bekende Disneyland in de Verenigde Staten. Hier komt fantasie tot leven en gaan volwassenen weer geloven in sprookjes. Disneyland is hiermee een vakantie bestemming voor iedereen.

Het park is onderverdeeld in verschillende delen: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Main Street is gebaseerd op een Amerikaanse straat uit het begin van de 20e eeuw. In Main Street USA wordt elke dag de parade gehouden. In Frontierland staat het Wilde Westen centraal en in Adventureland kom je terecht in de jungle. Nieuwe attractie hier is Indiana Jones en de tempel van Peril. Via een touwbrug kun je naar Adventure eiland.

Fantasyland is de trekpleister voor echte Disney-fans. Alle sprookjes komen hier tot leven. Je gaat er bijna weer in geloven. Als laatste is Discoveryland voor de futuristen onder ons. Je waant je hier op een andere planeet en grote trekpleister van dit deel is Space Mountain.

Elk deel beschikt over verschillende parades en shows, boetiekjes en natuurlijk restaurants en ademt een geheel eigen sfeer uit. Een bezoek aan Disneyland is daarom dan ook eigenlijk niet te doen in één dag. Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen en interessante arrangementen voor meerdere dagen. Eén van de parken die u bijvoorbeeld kunt boeken is het Disney Davy Crockett Ranch.

Plattegrond Disneyland Parijs