Een rondreis door West Amerika: dit zijn de beste tips!

Staat een rondreis door West-Amerika bij jou op de planning? Dan ga je vast een onvergetelijke tijd tegemoet. Echter is het wel aan te raden om jezelf goed voor te bereiden op deze reis. In een land als Amerika kunnen bepaalde dingen namelijk flink anders zijn dan in ons eigen land. Als je tijdens jouw rondreis door West-Amerika niet voor onverwachte verrassingen wil komen te staan, is een goede voorbereiding van groot belang. Om ervoor te zorgen dat jij jezelf goed kunt voorbereiden op deze reis, geven wij je in dit artikel wat handige tips!

Vraag een ESTA aan

Iets dat noodzakelijk is voor jouw rondreis door West-Amerika, is het aanvragen van een ESTA. Dit is een geautomatiseerd systeem dat reisvergunningen verstrekt aan reizigers uit Nederland en België die naar of via de Verenigde Staten van Amerika willen reizen. Als je niet in het bezit bent van een ESTA, kan het zo zijn dat je wordt geweigerd door bijvoorbeeld je luchtvaartmaatschappij. Een ESTA aanvragen is dan ook van groot belang. Zorg ervoor dat je dit van tevoren goed hebt geregeld. Onthoud ook dat een ESTA een bepaalde geldigheid heeft. Mocht je dus al eerder naar Amerika hebben gereisd, is het niet vanzelfsprekend dat de ESTA nog geldig is. Kijk dit dus altijd goed na. Hoelang een ESTA geldig is? Lees alles over de ESTA geldigheid.

Creditcard en dollars

Waar je in Nederland vaak gewoon met je bankpas betaalt, is dit in Amerika een ander verhaal. In dit land is een creditcard namelijk de normaalste zaak van de wereld. Het is daarom een echte must om in het bezit te zijn van een creditcard tijdens jouw rondreis door West-Amerika. Zorg er bovendien voor dat je de limiet van je creditcard ophoogt. Zo voorkom je dat er te weinig geld op je creditcard staat tijdens jouw rondreis. Naast je creditcard, is het van belang dat je altijd wat contante dollars op zak hebt. In Amerika wordt namelijk betaald met Amerikaanse dollars. Het kan geen kwaad om een bepaald bedrag aan contante dollars bij je te hebben. Het kan namelijk zeker van pas komen.

Regel je navigatie

Tijdens een rondreis door West-Amerika kun je niet zonder navigatie. Als je een auto huurt voor jouw rondreis, is het dan ook belangrijk dat je over goede navigatie beschikt. Zorg er daarom voor dat je vooraf aan je vakantie een GPS in Nederland koopt of er eentje huurt. Zo voorkom je onnodige problemen tijdens jouw rondreis.

Lees je goed in

In West-Amerika is ontzettend veel te beleven. Aangezien je tijdens jouw rondreis door West-Amerika niet alles kunt zien en doen, is het belangrijk om jezelf goed in te lezen. Welke bezienswaardigheden zijn een must voor jou? Welke locaties moet je geweest zijn? Zorg ervoor dat je van tevoren goed weet wat je allemaal wilt gaan doen. Zo ben je goed voorbereid en weet je al een beetje wat je te wachten staat. Maak gebruik van een reisgids om jouw reis zo goed mogelijk voor te bereiden.

Maak een planning

Als je weet wat je tijdens jouw rondreis wil gaan bezoeken, is het verstandig om een planning te maken. Op deze manier kun je jouw reis door West-Amerika helemaal uitstippelen. Door te plannen ben je dus goed voorbereid en weet je precies wat je wanneer gaat doen!

De goede stekker

Een goede tip om te onthouden als je vertrekt naar West-Amerika, is om de goede stekker te kopen. In Amerika maken ze namelijk gebruik van andere stekkers dan in ons eigen land. Om toch jouw apparaten op te kunnen laden tijdens jouw rondreis, is de juiste stekker dus van groot belang. Iets dat ook handig is om te doen is om een verdeelstekker te kopen. Hiervoor heb je dan maar één wereldstekker nodig. Met behulp van deze verdeelstekker kun je dan meerdere apparaten tegelijk opladen.

Momenteel hebben we natuurlijk te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. Het wordt op dit moment dan ook afgeraden om reizen te maken naar het buitenland. Het is dus goed om in deze tijden van tevoren het reisadvies Verenigde Staten van Amerika te checken.