Rondreizen door Noord-Amerika

Ben je van plan om een rondreis te maken door Noord-Amerika? Het continent heeft zo veel verrassende en unieke landschappen om te bezichtigen en hiervan wil je natuurlijk zo veel mogelijk kunnen zien. Daarom geven we in dit artikel dan ook een aantal bezichtigingen en avonturen die je absoluut niet zou mogen missen.

De Verenigde Staten

Tijdens jouw rondreis door de VS zou je zeker een van de vele nationale parken moeten bezoeken. De VS heeft veel nationale parken met verschillende soorten landschappen. Bezoek bijvoorbeeld de Zion National Park in Utah, met een prachtige Canyon waar je in de voetstappen van de Native Americans kan treden. Verder kun je een bezoek aan het bekende Yellow Stone National Park ook absoluut niet overslaan. De woestijn Death Valley in Californië mag je ook zeker niet missen. Verder raden we ook aan om de bekende grote steden te bezoeken, zoals New York, Los Angeles, Miami of Chicago. Een ander indrukwekkende bezienswaardigheid dat niet aan jouw reis kan ontbreken, is het oude huis van Elvis Presley in Memphis. Hier kun je in het huis van Elvis Presley rondlopen en zien hoe hij vroeger woonde. Wij raden deze bezienswaardigheden aan, maar wil je verder goed voorbereid aan je rondreis beginnen, kijk dan naar reizen met littleamerica.

Canada

Canada heeft ook meer dan genoeg moois wat jij niet zou mogen missen. Om zo veel mogelijk uit de verschillende regio's van Canada te kunnen halen, kun je ook het beste jouw rondreis in dit land goed voorbereiden. Canada heeft ook een prachtige natuur, dat goed te bezichtigen is in de verschillende nationale parken die zich in het land bevinden. Een bezoek aan Lake Louise, het bekendste meer van Canada, en natuurlijk de Rocky Mountains in Canada mogen natuurlijk niet aan je reis ontbreken. Verder kun je in Canada ook heel goed wilde dieren spotten. Zo kun je met de boot op zee op zoek gaan naar orka’s en walvissen. Verder heb je natuurlijk de grizzly beer die in Canada leeft. Er zijn ook verschillende plaatsen waar jij dit dier kunt spotten. Buiten de bezienswaardigheden in de natuur, zijn de steden in Canada ook zeker aan te raden. Zo heb je bijvoorbeeld Montreal, waar de Formule 1 soms gereden wordt.
 
Noord-Amerika is een prachtig continent waar enorm veel te bezichtigen is. De belangrijkste tip die wij jou daarom ook kunnen geven, is om je reis goed voor te bereiden. Alleen zo kun je zo veel mogelijk uit jouw rondreis halen. Hierboven hebben wij echter wel wat highlights gegeven waar jij zeker heen zou moeten.