5 redenen waarom jouw wereldreis moet eindigen op het tropische Curaçao

Heb je er bijna een wereldreis op zitten? Landen in Zuidoost Azië, Zuid- en Noord-Amerika en Afrika bezocht? En zoveel dingen gedaan en gezien dat je nodig moet afsluiten op een relaxte plek? Dan is Curaçao the place to go!

Alles aan dit paradijselijke eiland is chill, relaxed en zen. Dus boek je verblijf vandaag nog. Nip van je blauwe drankje (natuurlijk getint door de Curaçaose kenmerkende likeur) en geniet van het dushi-leven van zon, strand en ontspanning! Kortom: je wilt absoluut een Curaçao vakantie boeken om je wereldreis mee af te sluiten. En wel om de volgende redenen:

1. Het eiland telt maar liefst 35 prachtige stranden
Hoewel het minder dan twee uur duurt om Curaçao te doorkruisen, zijn er maar liefst 35 stranden te vinden; elk met hun eigen kenmerken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het tegen: stranden met kristalhelder water en goede voorzieningen, intieme en eigenzinnige baaien, uitgestrekte gouden stroken en stranden van vulkanische oorsprong. En nadat je er een hele wereldreis op hebt zitten, is er natuurlijk niets zo heerlijk dan deze af te sluiten op een van de mooiste stranden ooit. Wat denk jij?

2. Je komt helemaal tot rust in het Christoffelpark en Nationaal Park Shete Boka
Wil je je stranddagen afwisselen met wat actiefs? Ook dat is gemakkelijk te realiseren op Curaçao. Het grootste Nationale Park van het eiland, het Christoffelpark, is een perfecte plek om wat energie kwijt te raken. Beklim de gelijknamige berg en proef de Curaçaose natuur op zijn best. Er zijn acht wandelroutes met verschillende moeilijkheidsgraden beschikbaar om te verkennen. Deze kunnen allemaal zonder gids worden afgelegd.
Ook het Shete Boka National Park is een absolute must-see. Je wandelt hier onder andere door vulkanische landschappen en langs een spectaculaire kustlijn met fascinerende rotsen.

3. Je kunt nog even helemaal ‘los’ dankzij het geweldige nachtleven
Curaçao is de perfecte bestemming om overdag lekker te relaxen en nachts tot leven te komen. En natuurlijk is het de bedoeling om je reis goed en dansend af te sluiten…Elke avond van de week is er livemuziek te vinden op het eiland en vind er Happy Hour plaats tijdens bepaalde uren.  Genoeg Blue Curaçao op? Ga dan gewoon door met feesten op Mambo Beach of  Pietermaai, waar je verschillende populaire kroegen vindt. Kortom; het nachtleven op Curaçao is te gek!

Tips voor je reis naar Curaçao? Bekijk dit filmpje en doe de nodige inspiratie op.

4. Een Caribische vakantie is prima betaalbaar
Curaçao wordt gezien als een van de meest betaalbare eilanden in het Caribische gebied. Vooral tijdens de zomer en herfst dalen de prijzen enorm. En dat is wel zo fijn wanneer je net al je spaargeld er doorheen hebt gejaagd tijdens het reizen…

Rondreis Curaçao maken? Ook dit hoeft niet veel geld te kosten. Je huurt namelijk al een auto op het eiland voor een prikkie.

5. Het is er het hele jaar mooi weer
Wanneer je ook wilt gaan: Curaçao is altijd een goede keuze, met het hele jaar door warme zomertemperaturen. Met zo’n 25 tot 30 graden Celsius gemiddeld, hoeft je hier in ieder geval nooit je winterkleding aan te trekken! Het enige ‘minpunt’ als het gaat om het klimaat op Curaçao is het regenseizoen, (dat ongeveer tussen oktober en januari/februari valt). Laat dit je er echter niet van weerhouden om een reis te boeken. Het regenseizoen is namelijk niets meer dan af en toe een regenbui. En eerlijk: dat is in de tropische hitte zelfs wel eens prettig op zijn tijd…

Genoeg redenen om Curaçao als eindpunt in te plannen na je reis? We dachten van wel. Twijfel dus niet meer. Boek je vliegtickets naar dit mooie eiland vandaag nog!