Verken Londen op je volgende vakantie

Londen is een van de meest iconische steden ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het is een stad die nooit slaapt en waar altijd wel iets te beleven is. Van de historische bezienswaardigheden tot de moderne kunstscene, van de indrukwekkende architectuur tot de bruisende uitgaansgelegenheden, Londen heeft voor ieder wat wils. In dit artikel worden enkele van de hoogtepunten van Londen besproken, zodat je optimaal kan genieten van je verblijf in deze fantastische stad.

Reizen naar Londen
Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen. Aangezien je het kanaal over moet steken, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Reizen met de trein is een populaire optie, omdat het snel en comfortabel is en je kostbare tijd bespaart om in Londen te komen. Het is mogelijk om naar Calais te reizen en hier de veerboot naar Engeland te pakken. Deze route kan echter wel lang en wat duurder zijn. Een andere optie is om te vliegen naar Londen, als je dit wil doen vlieg dan vanaf Stansted. Vanuit Stansted naar Londen met de trein is namelijk een makkelijke en goedkope manier om op je bestemming te komen.

Tip: Klik hier voor belangrijke reisinformatie

Toffe activiteiten in Londen
Londen is een stad die nooit slaapt en vol zit met leuke activiteiten voor alle leeftijden en interesses. Of je nu op zoek bent naar cultuur, geschiedenis, avontuur of gewoon wat plezier, Londen heeft het allemaal. Hier zijn enkele van de toffe activiteiten die je niet mag missen:

  • Bezoek de beroemde bezienswaardigheden: The Big Ben, The Tower of London en Buckingham Palace. Deze historische bezienswaardigheden zijn een must-see tijdens je bezoek aan Londen.
  • Ontdek de stad gratis: Londen hoeft geen aanslag op je portemonnee te zijn. Er zijn genoeg gratis activiteiten te doen, zoals een wandeling door Hyde Park, het bezoeken van musea of het bijwonen van gratis evenementen.
  • Verken de stad op de fiets: Huur een fiets en verken de stad op een unieke manier. Er zijn veel fietsroutes door de stad en je kan ook op eigen houtje op ontdekkingstocht gaan.
  • Ga naar een voorstelling: Londen heeft een breed scala aan theaters en voorstellingen. Of je nu van musicals, theater of comedy houdt, er is voor elk wat wils.
  • Ga winkelen: Als je een echte winkelaar bent, dan heb je geluk. In Londen kan je dit namelijk perfect doen. Ga naar een van de bekende winkelstraten die je in Londen kan vinden en vermaak jezelf hier. Als je klaar bent, ga dan zeker naar een leuk restaurantje of een Londense pub.  

Er is nog zoveel meer te ontdekken in Londen. Dus doe zeker nog meer research, probeer ook niet je hele vakantie vol te plannen, dan kan je als je eenmaal in Londen bent nog leuke dingen proberen die je in de stad ontdekt.