Ideale weekendje weg

Voetbalreis Barcelona

Altijd al eens de stad Barcelona willen bezoeken en ook nog eens voetballiefhebber? Dan is een voetbalreis naar FC Barcelona zeker iets voor jou! Zo combineer je jouw citytrip met een voetbalwedstrijd op het hoogste niveau. Om je warm te maken voor een voetbalreis naar Barça, geven wij 4 redenen waarom een voetbalreis naar FC Barcelona het ideale weekendje Barcelona is.

4 redenen waarom een voetbalreis naar FC Barcelona het ideale weekendje Barcelona is:

1. Goede afwisseling tussen relaxen en ontdekken

Na een hele dag sightseeing en struinen door de straten van Barcelona, is live een wedstrijd van FC Barcelona bekijken een welkome vorm van rust en ontspanning. Op jouw stoeltje naast een vriend of vriendin geniet je in Camp Nou van tiki-taka voetbal op het hoogste Spaanse niveau. In de Spaanse stadions is de sfeer altijd erg gemoedelijk en relaxed, waardoor je lekker met een ‘cerveza’ kan kijken naar de dribbels van Lionel Messi. Die rust vinden jouw arme benen vast en zeker fijn.

2. Kom in contact met locals

De Barcelonezen zijn trots op de lokale trots FC Barcelona. FC Barcelona is, mede door de duels met Real Madrid, ook het uithangbord van het Catalaanse nationalisme. Net als alle Catalanen zijn ook de Barcelonezen erg nationalistisch. Dit zie je terug bij wedstrijden in Camp Nou, waar bij de topduels schitterende choreo’s in de kleuren van de Catalaanse vlag te zien zijn. Na de wedstrijd heb je zo een mooi gespreksonderwerp met locals. 

3. Sfeer in de stad

Tijdens (belangrijke) wedstrijden van FC Barcelona is de sfeer in de stad uitgelaten. FC Barcelona speelt haar wedstrijden vaak s’ avonds laat. De bars en restaurants in het centrum zitten al vroeg vol met fans. De lokale en internationale fans leven hier toe naar de wedstrijden van Blaugrana. De sfeer na de wedstrijd is, bij winst van FC Barcelona, tot in de late uurtjes gezellig. Met een voetbalreis naar FC Barcelona profiteer je misschien wel mee van dit feestje.

4. Ervaar de lokale rituelen voor een sportwedstrijd

In elk land is de beleving rondom een sportwedstrijd anders. Wat opvalt in de Spaanse sfeer rondom voetbalwedstrijden, is dat het allemaal heel rustig en gemoedelijk is. Fans van beide teams lopen hier gewoon nog door elkaar. Hoe anders is dat in pakweg Engeland, waar fans van beide teams soms door de politie gescheiden worden. In Spanje drink je daarentegen rustig een drankje in de buurt van het stadion zonder door gevechten of politie gestoord te worden. Ervaar het zelf!

Bij Equipo Voetbalreizen stel je online in drie stappen jouw unieke voetbalreis naar FC Barcelona samen inclusief vlucht, hotel en ticket. Een hotel in het centrum, vliegen in de buurt van jouw woonplaats of zitplaatsen op een paar meter van het veld? Alles is online samen te stellen op de website van Equipo Voetbalreizen.