Op zoek naar een relax vakantie in Spanje? Deze drie plekken moet je bezoeken!

Veel mensen gaan op vakantie naar Spanje om te genieten van de vele bezienswaardigheden en, vooral jongeren, bezoeken de vele feestelijke plekken die Spanje rijk is. Wanneer je thuiskomt van een bezoekje aan de grote steden, heb je soms het gevoel dat je nóg een vakantie kunt gebruiken. Maar hoe zijn die Spanjaarden dan altijd zo ‘tranquilo’? Dat is simpel: zij weten waar ze het moeten zoeken. Benieuwd naar welke bekende en onbekende plekjes jij in Spanje bezoekt om helemaal tot rust te komen? Lees dan snel verder! 

Wellnessresorts onder de Spaanse zon

Als je thuis in Nederland even wilt ontsnappen aan de drukte, breng je al snel een bezoekje aan een spa. Wist je dat je ook in Spanje tal van wellnessresorts hebt? Hier geniet je van rustgevende massages en inspirerende meditatiesessies. Daarnaast heb je hier ook nog dat Spaanse zonnetje op je bol. Pas op: als je een hele week hebt genoten van die overheerlijke behandelingen moet je er wel even aan wennen dat je die thuis helaas niet hebt. Gelukkig kun je online gemakkelijk een inklapbare massagetafel voor thuis bestellen; wie strik jij om je een heerlijke massage te geven?

Geniet van Spaanse wijnen op de rustgevende wijngaarden

Denk je aan Spanje dan denk je al vaak aan goed eten, maar ook aan de lekkerste wijnen. Je bestelt ze vaak in een kleine bodega in Barcelona of bij een strandtent in Valencia. Een nog betere manier om deze overheerlijke wijnen te proeven is door een bezoekje te brengen aan de wijngaarden zelf in Rioja, Penedès, of Ribeira del Duero bijvoorbeeld. Aangezien de wijngaarden zich vooral op het platteland bevinden buiten de grote stad, omzeil je de vele toeristen. Je voelt al snel de rust die over je heen komt wanneer je geniet van een mooie wijn in combinatie met uitzicht over de vele druivenstokken.

Ga erop uit in de natuur van de Spaanse Pyreneeën

Een actieve wandelvakantie kan je soms meer rust geven dan een week aan de Spaanse costa. Bezoek daarom de Spaanse Pyreneeën. Dit gebergte is nog lang niet zo populair als de drukke binnenstad van Madrid of de hippe clubs op Ibiza. Je zult daarom in rust kunnen genieten van een heerlijke wandeling door dit mooie gebergte zonder steeds gedag te moeten zeggen aan tegenliggers. Daarnaast doet het uitzicht op de vele bergen en meren wonderen voor je mentale gezondheid.

Zoals je ziet, is Spanje niet alleen maar feesten en de toerist uithangen. In de lekkerste wellnessresorts en de mooiste wijnregio’s kom je volledig tot rust. Daarnaast geniet je van de prachtige natuur in de Spaanse Pyreneeën. Dus, maak jezelf comfortabel, zet je eigen kaarsen aan, en plan die rustgevende reis naar het mooie Spanje!