Malaga: een vergeten parel in Zuid-Spanje

Miljoenen toeristen zijn via de luchthaven van Malaga naar Andalusië gekomen. Maar de meesten vergeten tijdens hun reis Malaga zelf te bezoeken. En dat is een misser. Zelfs de toeristen die niet naar de Costa del Sol komen, trekken meestal direct het binnenland in om de stedendriehoek van Granada, Cordoba en Sevilla te bezoeken. We raden je toch aan bij je volgende Zuid-Spaanse vakantie Malaga zelf ook aan te doen.

Ook als je door de hele provincie gaat reizen, Malaga zal je begin en je eindpunt zijn. Je kunt met een goedkope reis Malaga bezoeken. En de stad op je eentje verkennen. Maar ook bij een pakketreis Malaga als bestemming insluiten is mogelijk. Je moet het gewoon even nakijken. We kunnen het je aanbevelen. Hieronder geven we alvast enkele hoogtepunten van een stadsbezoek aan Malaga.

Het Alcazaba Malaga

Reizigers rijden naar Granada en Cordoba om te ontdekken dat de Moorse overheersing van Zuid-Spanje duidelijke sporen in de architectuur heeft nagelaten. Maar ook in Malaga kun je getuige zijn dat de Moorse invloeden voor pareltjes hebben gezorgd. Het Alcazaba Malaga is een goed voorbeeld. Dit voormalig Moors regeringspaleis is nu een archeologisch museum. Het is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

De Kathedraal van Malaga

De kathedraal heeft de ongelukkige bijnaam "La Manquita". Dat betekent zoveel als eenarmige dame. De reden hiervoor is dat zelfs na 200 jaar bouwen er slechts een van de twee torens werd afgewerkt. Het zorgt voor een vrij uniek zicht.

Picasso museum Malaga

De meeste mensen weten wel dat de kunstschilder Pablo Picasso een Spanjaard is. Maar dat hij in Malaga werd geboren weten er heel wat minder. Hij bracht namelijk het grootste deel van zijn artistiek leven door in steden zoals Barcelona en Parijs. Hij is zelfs op hoge leeftijd overleden in Frankrijk. Maar het museum is voor de Picasso liefhebbers een must. Vooral zijn vroegere werken kun je hier bewonderen.

Gibralfaro (kasteel van Malaga)

Het kasteel van Malaga is gelegen op de gelijknamige Gibralfaroberg. De burcht werd gebouwd in de 14de eeuw en heeft vanaf zijn 130 m hoge positie een prachtig uitzicht over de stad. Vooral het zicht van bovenaf op het Alcazaba Malaga is adembenemend.

Atarazanas markt

Deze overdekte versmarkt is enig in zijn soort. Het zijn vooral de gebrandschilderde ramen die het gebouw tot een aantrekkelijke bezienswaardigheid maken. Maar ook de lokale bevolking doet zijn inkopen op deze markt.

Het gebouw zelf werd gebouwd op het einde van de 19de eeuw. De architect bouwde het rond een oude Arabische poort. Dat geeft hier ook weer die mix van Europees en Moors die zulke mooie creaties leveren. Maar de markt is niet alleen een streling voor het oog. Ook je smaakpapillen zullen een topdagje beleven met al het lekkers dat op de Atarazanas markt te krijgen is.