Amsterdam, stad van ons allemaal

Heerlijk weg, een paar dagen naar Amsterdam. Dat de hoofdstad van ons land veel te bieden heeft weten we allemaal. Met de Amsterdam City Card kun je er, tegen een voordelig tarief, heerlijk varen over de grachten en het Rijksmuseum bezoeken. Of ga een biertje drinken in de Jordaan of een wedstrijd van Ajax bezoeken in de Arena. Is dit alles niks voor jou? Ga dan de hele dag shoppen rondom de bekende Kalverstraat of vermaak jezelf in het Nemo science museum, welke zich op loopafstand van het centraal station bevindt. Aan het einde van zo'n mooie dag kun je zelfs nog een bezoek brengen aan het wassenbeeldenmuseum, kun je heerlijk met een paar bekende Nederlanders op de foto als aandenken aan de mooiste stad van Nederland. Amsterdam; de stad waar we ons allemaal vermaken!

Voordelig in Amsterdam met de I AmsterdamCity Card

Het bezoeken van verschillende musea en gebruik maken van openbaar vervoer kan een dure aangelegenheid zijn. Met de koop van een I Amsterdam City Card ben je een stuk voordeliger uit. Met de kaart kun je gebruik maken van de GVB bus, tram en metro. Afhankelijk van de geldigheidsduur van je kaart is dit 24, 48, 72 of 96 uur. De kaart wordt geactiveerd wanneer je voor het eerst gebruik maakt van een van de drie vervoersvormen.

Kosten van de I Amsterdam City Card

De prijs voor een I Amsterdam Card met een geldigheidsduur van 24 uur bedraagt €59,- per persoon. Een kaart voor 48 uur koop je voor €74,-. Breng je langere tijd door in Amsterdam dan betaal je voor een 72 uurs kaart €84,- en voor een 96 uurs kaart €94,-. Met de aankoop van de kaart heb je recht op gratis openbaar vervoer in de stad, ook kun je enorm veel musea bezoeken zonder entree te betalen. Maak je een gratis tocht over de Amsterdamse grachten en krijg je korting en gratis leuke hebbedingetjes in bepaalde winkeltjes, restaurants, concerten, theaters en bij bepaalde verhuurders. 

Welke musea kan ik met de kaart bezoeken?

Ben jij er dol op om musea te bezoeken en ga je een weekendje naar Amsterdam? Dan mag de kaart echt niet ontbreken tijdens je weekendtrip. Met de kaart heb je de mogelijkheid om een hele berg musea te bezoeken voor een enorm leuke prijs. Je koopt namelijk de I Amsterdam Card en met deze kaart kun je bij enorm veel musea naar binnen zonder verder nog entree te betalen. Geen gezeur van lange rijen bij de kassa en je hebt zowaar overzicht in je uitgaven. Zo kun je met de kaart een bezoek brengen aan het van Gogh museum, normale entreeprijs €18,-. Maak je een rondvaart over de grachten, normaal €17,-, ga je naar het Rijksmuseum, waar je weer €17,50 bespaart en sluit je het weekendje weg af met een dagje dierentuin bij Artis, waar de normale entreeprijs €23,- is. 

Tussen al die musea, boottocht en dierentuin door kun je heerlijk een hapje gaan eten bij bijvoorbeeld Pancakes Amsterdam, waar je een heerlijk ontbijtje kunt scoren met 25% korting. Of kies voor een echte Hollandse kaasproeverij bij het Reypenaer Proeflokaal. Bij Eetsalon Van Dobben krijg je met de kaart een gratis kroket op vertoon van je City Card. Liever een rondje fietsen? Huur je fiets met 25% korting en ontdek Amsterdam op twee wielen. Dit en vele andere mogelijkheden zijn er bij de aanschaf van een I Amsterdam Card.

Bezoek Nemo Amsterdam voor een unieke beleving

Ben jij ontzettend geïnteresseerd in de wetenschap? De normale entreeprijs bedraagt in dit wetenschapsmuseum €16,50 maar op vertoon van de Amsterdam Card kun je er gratis naar binnen. Doe scheikundige proefjes, ontdek de uithoeken van het heelal en kom te weten hoe de wereld om je heen werkt en in elkaar steekt. Zeker als je een in Amsterdam een paar dagen doorbrengt met kinderen een echte aanrader. Het Nemo Amsterdam is een absolute beleving voor jong en oud. Leer in het museum hoe je energie kunt vangen uit wind, water en licht en kijk hoe je zelf drinkwater kunt maken. 

Wanneer is een Amsterdam Card niet lonend?

Houd jij er niet van om musea te bezoeken? Bezoek jij Amsterdam omdat je houdt van de sfeer en de beleving in de stad? Of wil je enkel een of twee musea bezichtigen en eventueel een boottocht maken Kies dan niet voor een Amsterdam Card. Indien je alleen gebruik wil maken van het openbaar vervoer, en maar een of twee musea wil bezoeken, loont het zich niet om de Amsterdam Card aan te schaffen. Kies dan voor een meerdagenkaart van GVB. Zo kun je voor een voordelig tarief toch heel veel van de stad zien.