De handbagage beweegt

Uit een onderzoek van Kieskeurig.nl blijkt dat 90 procent van de Nederlanders in elk geval de smartphone mee op vakantie neemt. Maar hoewel smartphones bijna alles kunnen, nemen veel vakantiegangers ook andere apparaten mee, zoals digitale camera’s, tablets en navigatiesystemen. Smartphone en laptop
Vijftig procent neemt naast de smartphone ook de tablet mee. Die kan gemakkelijk in de tas of rugzak en is ideaal voor het lezen van boeken of het spelen van spelletjes. Verder zijn er handige apps met informatie over de belangrijkste toeristische attracties en bezienswaardigheden. Nieuws lezen en e-mails verzenden zijn de belangrijkste redenen voor Nederlanders om hun laptop mee te nemen op vakantie. Het opzoeken van toeristische informatie is voor 29 procent een reden om de tablet in de koffer te stoppen.

Handbagage

De handbagage koffer of trolley wordt veelvuldig gebruikt tijdens het reizen met een vliegtuig. Niet geheel vreemd, want de trolley is zo ontworpen dat het formaat precies als handbagage mee kan het vliegtuig in. Handig voor een korte stedentrip van enkele dagen. Het handvat kan de koffer in worden geschoven, zonder af te doen aan de geboden ruimte. De gehele constructie is er dus op gemaakt om het vervoersgemak te vergroten en de trolley is dan ook vooral geschikt voor reizen.

Inpakken

Inpakken is een kunst op zich, en dan vooral die van het weglaten. Maak een checklist en begin bijtijds. Vooral kleding wordt nogal eens ongebruikt meegenomen. Zorg dat de kledingstukken die wel mee genomen worden goed met elkaar te combineren zijn. Stop zware spullen onderin bij de wieltjes; dat rijdt het prettigst. Schoenen zijn ruimtevreters: prop ze vol met allerlei klein spul en doe de grootste of zwaarste aan als je in het vliegtuig stapt. Sokken, onderbroeken, T-shirts en handdoeken zijn handig vulmateriaal. Bovendien kun je er kwetsbare artikelen mee beschermen. Kies voor verzorgingsproducten in kleine verpakkingen.

Essentieel

De belangrijkste zaken: paspoort of identiteitskaart, kopie van de reisdocumenten, contant geld, pinpas en creditcard, Paracetamol en medicijnen en pleisters, zonnebril en een kleine rugtas.

Kijk uit met het gebruik van openbaar wifi, want echt veilig is dit niet. Ga dus niet op het terras zitten internetbankieren. Let er ook op dat de Nederlandse oplader niet altijd geschikt is voor veel stopcontacten in Europese landen. Neem daarom een reisstekker mee.