Dit zijn de regels omtrent CBD olie op vakantie

Gebruik jij regelmatig CBD-olie of vind je het ontspannend om op vakantie te nemen om de stress van het reizen te beperken? Het meenemen van CBD-olie op vakantie is iets dat je goed moet voorbereiden. CBD-olie bevat nauwelijks THC, de stof in wiet of wiet-olie die geestverruimend werkt. Om die reden is het ook niet te vergelijken met een verboden stof. Maar niet alle landen denken daar hetzelfde over. Controleer de regels voor je voor die leuke last-minute reis vertrekt.

Hoe zit het met de Nederlandse douane?

In Nederland valt CBD-olie niet onder de opiumwetgeving mits het gehalte THC lager is dan 0,3%. Dat gehalte staat normaliter op het etiket vermeld. Bij een betrouwbaar merk zal daar niet snel een probleem over ontstaan, maar jij bent natuurlijk verantwoordelijk voor hetgeen je op reis meeneemt. Het meenemen van CBD-olie naar Schengenlanden is volgens de douane in principe geen probleem, maar er wordt toch aangeraden om vooraf goed te informeren in het land van bestemming. Indien de CBD-olie meer dan 0,3% THC bevat is een medische verklaring noodzakelijk bij de Nederlandse douane, maar bestaat de kans dat je op de plaats va; bestemming de olie niet mag invoeren en zelfs problemen daarmee kan krijgen.

Meenemen van CBD-olie op vakantie buiten Europa

Reis je buiten Europa en wil je CBD-olie meenemen op vakantie, moet je je goed voorbereiden. Vaak is er in landen buiten Europa niets geregeld over dit product en dat kan positief of negatief uitpakken. Op internet kan je wellicht informatie vinden, maar ga nooit af op een enkele vermelding of bijvoorbeeld een reisblog. Probeer altijd een officiële site te vinden waarop duidelijk staat aangegeven wat er is geregeld over CBD-olie. Een andere optie is om contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in het land van bestemming. Overigens is het aantal ambassades door bezuinigingen behoorlijk beperkt.

Gebruik van CBD-olie in het buitenland

Zelfs als op je bestemming het meenemen van CBD-olie op vakantie is toegestaan, wil dat niet zeggen dat het overal zonder een slag of stoot gaat. Als je het product in je handbagage meeneemt, bestaat zeker de kans dat in sommige landen bij de douane het tijd en moeite gaat kosten om uit te leggen dat het een toegestaan middel is. Ook in hotels kan je beter de CBD-olie niet zomaar ergens in het zicht laten staan. Het gebruiken kan je ook beter onopvallend doen om onnodige aandacht te vermijden.

CBD-olie kopen op je bestemming

In sommige landen kan je net als in Nederland legale CBD-olie kopen bij apotheken, drogisterijen en andere speciaalzaken. Ook in dat geval is een goede voorbereiding van belang. Zoek uit of jouw betrouwbare merk verkrijgbaar is en of de samenstelling op de plek van bestemming gelijk is aan die in Nederland. Koop nooit CBD-olie in het buitenland van een merk dat je niet kent. Besef ook dat als je de olie mee terugneemt naar Nederland deze moet invoeren en dan moet aantonen dat deze legaal is.

Voorkom problemen met CBD-olie op vakantie en bereid je goed voor!