Laapaal bij vakantiehuisje

Het blijft populair: op vakantie met de auto. Of het nou in Nederland is of helemaal naar Italië, elke reis met de auto is een beleving. Je bent vrij om overal naar toe te rijden, ook tijdens je verblijf. Zo haal je het optimale uit jouw vakantie. Tegenwoordig zien we steeds meer elektrische auto’s op de weg. Ga je met jouw elektrische auto op vakantie, dan krijg je te maken met het opladen van je auto tijdens de reis. Voor vakantiegangers met elektrische auto’s is een laadpaal bij het vakantiehuisje een zorg minder. Zo vertrek je ook vanaf je vakantiebestemming met een volle accu. Lees snel verder waarom een laadpaal bij vakantiehuisjes een goed idee is voor zowel huurders als verhuurders.

Voordelen voor de huurders
Een laadpaal bij je vakantiehuisje heeft verschillende voordelen voor huurders:

  • Je hebt een zorg minder door niet meteen op zoek te hoeven gaan naar publieke laadpalen voor je wel verdiende vakantie; je laadt bij je vakantiehuisje op en vertrekt met een volle accu.
  • Laden via een laadpaal gaat een stuk sneller dan laden via het stopcontact. Zo kan het via het stopcontact meer dan 12 uur duren voordat je auto volledig is opgeladen. Tijdens een vakantie met de auto is dit niet ideaal aangezien dit veel tijd kost. Afhankelijk van het type elektrische auto duurt laden met een laadpaal tussen de 6 en 10 uur. Scheelt toch weer!
  • Laden via een stopcontact brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee. De stekker kan oververhit raken en daardoor brand veroorzaken. Zeker tijdens s’ nachts laden kan dit tot extreem gevaarlijke situaties leiden.  

Voordelen voor verhuurders
Niet alleen voor vakantiegangers met een elektrische auto, maar ook voor verhuurders van vakantiehuisjes is een laadpaal op het terrein een uitkomst:

  • Wanneer bezoekers met een elektrische auto komen, zullen zij deze willen opladen. Zoals eerder besproken kan laden via het stopcontact tot brandgevaar leiden, wat je als huurder absoluut wil voorkomen. Heeft u dan niet de voorzieningen om huurders via een laadpaal te laten opladen, dan lopen beide partijen risico wanneer laden via het stopcontact toch plaatsvindt. Je kunt daarom beter kiezen voor het installeren van een laadpaal bij het vakantiehuisje of laden via het stopcontact verbieden. 
  • Wanneer huurders met een elektrische auto opladen via het stopcontact, zijn de laadkosten doorgaans voor de verhuurder. Dit is hetzelfde principe als gebruik maken van andere elektrische apparatuur in het vakantiehuisje, zoals waterkokers, wasmachines, etc. Aangezien het opladen van elektrische auto’s veel stroom kost, kan de energierekening oplopen, wat je als huurder logischerwijs liever niet hebt. 
  • De mogelijkheid om overal te kunnen opladen wordt steeds vanzelfsprekender, zeker gezien het aantal elektrische rijders toeneemt. Meer en meer ondernemers laten dan ook een laadpaal plaatsen als extra service voor zowel bezoekers als werknemers. Van een laadpaal bij bedrijf tot een laadpaal bij de supermarkt, het kan allemaal. Je biedt gasten een extra voorziening en trekt daardoor meer potentiële gasten aan. 

Laadpaal installatie door een professional
Het beste kun je een laadpaal installatie door een professional laten uitvoeren met de benodigde ervaring en elektrotechnische kennis. Bij het installeren van een laadpaal werk je namelijk met hoge spanning en stroom, moeten er aanpassingen in de meterkast worden gedaan en in sommige gevallen ook graafwerk. Er zijn verschillende laadpaal aanbieders, waaronder 50five. 50five e-mobility is een onderneming die laadpalen installeert met ervaren installateurs voor zowel particulieren als bedrijven. 50five neemt het werk volledig uit handen: van helpen met laadpaal keuzes tot laadpaal beheer en onderhoud. Je kunt dus ook bij 50five terecht voor laadbeheer services en laadpasjes, wat bijdraagt aan een zorgeloze elektrische rijervaring. Wie wil dat nu niet?