Praktische cadeaus voor een wereldreiziger? 3 tips!

Gaat je vriend, vriendin, kennis, buurman of broer wel eens op wereldreis? Het maakt eigenlijk niet uit wie er op reis gaat, een wereldreiziger een cadeau geven is altijd lastig. Je wilt natuurlijk iets geven waar hij of zij écht iets aan heeft maar ook weer origineel is. Een wereldreiziger gaat vaak niet op pad met koffers vol spullen, dus de ruimte is zeer beperkt. Met welke cadeaus je een wereldreiziger in de dop wel blij maakt bij het afscheid? Naast praktische zaken als zonnebrand zijn er ook nog andere originele zaken. Lees snel verder.

1.      Altijd iets kwijt
Wanneer je rondvraagt bij ervaren reizigers zul je er al snel achterkomen dat ze één ding gemeen hebben; er is altijd wel iets gestolen. Dit kun jij natuurlijk als achterblijver niet voorkomen, maar je kunt wel meer doen dan iemand heel goed vooraf waarschuwen. Technologie staat vandaag de dag namelijk voor alles, ook op het gebied van reizen. Er zijn tegenwoordig namelijk allerlei soorten en maten trackers te koop. Van klein tot groot en van duur tot goedkoop. Doe de wereldreiziger er een aantal cadeau en hij of zij kan deze bevestigen aan de backpack en andere waardevolle spullen. Zo is de kans kleiner dat hij of zij zijn spullen daadwerkelijk definitief kwijtraakt. 

2.      De herinnering blijft
Een wereldreiziger gaat op pad om nieuwe avonturen te verzamelen, onbekende plekken te ontdekken en zichzelf beter te leren kennen. Ondanks dat veel tegenwoordig online gaat, zijn er ook nog veel plekken waar geen internet is. Een speciaal reisdagboek is dan ook een ontzettend leuk cadeau voor de gemiddelde reiziger. Hier kan hij of zij dagelijks een kort verslagje in schrijven om een samenvatting van de dag te geven. Er zijn allerlei leuke concepten op de markt vandaag de dag, van een dagboek in bullet vorm tot hele reisdagboek concepten. Kies de variant die bij jouw wereldreiziger past, maar met dit cadeau weet je wel zeker dat mooie herinneringen niet vervagen. 

3.      Extra power
Stiekem maken de achterblijvers zich natuurlijk altijd wel een beetje zorgen, al gunnen ze een reiziger de hele wereld aan verhalen en avonturen. Om een klein beetje extra veiligheid mee te geven is een powerbank ook een topcadeau. Hiermee kan ook op een plek zonder stroom de telefoon worden opgeladen. Ga voor een combinatie van een powerbank en een zaklamp, of eventueel andere functies en je weet zeker dat je reiziger er iets aan heeft.

Kortom, naast de praktische cadeaus als de beste zonnebrandcrème zijn er ook nog andere zaken die je een wereldreiziger cadeau kunt geven. Daarmee geef je een praktisch cadeau en zal hij of zij wellicht nog eens aan je terugdenken!