Als au pair mee op reis gaan

Wil je wat van de wereld zien, maar heb je er eigenlijk het geld niet voor? Dan kan je het natuurlijk ook anders aanpakken, bijvoorbeeld door werk ter plaatse te zoeken. Of door als au pair in het buitenland te worden. Dat kan je bijvoorbeeld doen via www.nina.care/nl/. Daar kan je hulp krijgen om au pair te worden. Stel nu dat iemand in het buitenland woonachtig is en hulp zoekt om voor de kinderen te zorgen, dan ligt daar natuurlijk een kans voor jou. Het is leuk om hier eens dieper op in te gaan.

Geen echte oppas

Het is wel belangrijk om eerst iets duidelijk te maken. Wanneer je op deze manier de wereld over gaat naar een gezin, dan ben je eigenlijk natuurlijk geen oppas meer. Dan ben je een au pair. Het is namelijk eigenlijk gewoon het inwonen bij een gezin. Bovendien is het zo dat je een zakgeldvergoeding ermee kan verdienen. Dat is natuurlijk wel fijn, want zo heb je ook voldoende budget voor de momenten waarop je wel even vrij bent en wat van de wereld kan zien. Dit maakt dus wel een groot verschil met gewoon oppaswerk.

De juiste referenties

Het is belangrijk om te weten dat au pair worden niet zomaar even gedaan is. Je moet wel aan de nodige voorwaarden voldoen en een organisatie als Nina Care helpt je daarbij. Zo moet je natuurlijk wel oud genoeg zijn om mee te kunnen op reis. Daarnaast is het ook wel fijn wanneer je de nodige ervaring hebt. Uit die ervaring moet ook blijken dat je geschikt bent voor de taak. Daarom is het hebben van de juiste goede referenties vaak ook heel belangrijk. Bedenk je dat je lange tijd op pad bent met het gezin, soms zelfs heel ver van huis.

De reis plannen

Wanneer je als au pair in het buitenland werkt, dan zal je jouw reis daar dus ook op moeten aanpassen. Het is belangrijk om te weten dat je tijd beperkt is en dat je natuurlijk in de eerste plaats aan je werkzaamheden moet denken. Daarom is het extra belangrijk om je verblijf goed te plannen. Zorg dat je eerst goed hebt uitgezocht wat er op bepaalde plekken allemaal te zien en te doen is, om vervolgens te bepalen wat allemaal wel en niet kan tijdens jouw tijd daar. Zo haal je er ook voor jezelf het best mogelijke uit.

Meerdere keren herhalen

Stel nu dat je een keer als au pair aan de slag gaat bij een gezin. Wanneer dit goed uitpakt, dan kan je daar natuurlijk je voordeel mee doen. Doordat je ervaring hebt, kan je jezelf dan nog een keer aanbieden in deze functie. Waardoor je dus nog meer van de wereld kan zien. Waarbij de kans dan ook nog eens groot is dat je er geld aan overhoudt, in plaats van dat het je geld kost. Dat maakt het dus wel extra aantrekkelijk om je kansen te pakken en er nog eens voor te gaan. Je zal veel van de wereld zien.