Winterweekendjes weg in Nederland! 

Maak jij je al op voor een gezellig winters weekendje weg in eigen land? Sinds steeds meer landen op ‘oranje of rood’ gaan en de grens oversteken vrij onverstandig is, moeten we onze vakantiefocus verleggen. En waarom kan een weekendje weg in eigen land eigenlijk niet verrassend leuk zijn? Nou, daarom! Zijn voor jou de Wadden nog onontdekt gebied, denk dan eens aan een weekendje weg naar Texel. Ben jij nog onbekend met de natuurpracht in het midden van ons land? Dan is een weekendje naar de Veluwe een ware aanrader!

5 ideale bestemmingen in Nederland

Wadden in de winter
Lekker uitwaaien aan de kust deze winter? Zet dan je zinnen op een weekendje weg naar onder andere Texel of Terschelling. Deze eilanden bieden je - als al het andere niet mogelijk is - in ieder geval de zee, het strand en de mooie natuur. Urenlang kun je er rondfietsen of wandelen door het fraaie duinlandschap of door de bossen. Kies jij bovendien voor een vakantiepark op de Wadden, dan ervaar je enorm veel vrijheid, kun je in alle privacy je eigen eten maken (dan wel laten bezorgen) en heb je bovendien het gevoel er echt even helemaal uit te zijn!

Winters weekendje Drenthe
Heb jij fietsprovincie Drenthe al eens ontdekt? Dan is het deze winter misschien tijd om het land van de hunebedden, de mooie nationale parken en de Drentse heide eens te bezoeken. Een weekendje weg naar Drenthe is in deze tijden een prima optie. Hier vind je namelijk nog volop rust, genoeg ruimte en veel schone lucht om in te ademen! Loop jij al maanden door een te drukke stad, dan zal Drenthe echt een verademing zijn! Wordt het een hotel, vakantiehuisje of een b&b? Aan jou de keus! Vier dus de winter in Drenthe; maak ellenlange fietstochten, bewandel kronkelige paadjes over de heide en zie het unieke esdorpenlandschap langs de Drentsche Aa.

Zalig weekendje weg naar de Veluwe
Wat voor Drenthe opgaat, geldt ook voor Nederlands mooiste natuurregio bij uitstek: de Veluwe! Vooral als je deze streek ter grootte van 1.000 vierkante kilometer - grofweg afgebakend door het Veluwemeer, Arnhem, Zwolle en Amersfoort - nog nooit bezocht hebt, is een winterweekendje naar de Veluwe een waanzinnig idee! Okay, in dit seizoen zie je geen bloeiende bloemen, geen paarsgekleurde heidevelden en waarschijnlijk ook geen bronstige edelherten. Maar laat het je niet weerhouden! Want de winter trakteert je op prachtige sfeerplaatjes. Denk aan jagende blauwe kiekendiefjes boven de velden, de winterzon die een met mos begroeide eik fraai in het licht zet of enkele moeflons op het berijpte grasland. Mét laagje sneeuw ziet dit alles er nog betoverender uit! Zou het er weer eens van komen?

Zuid-Limburg in wintertijd
Juist in de winter heb je wellicht de neiging om het buitenland op te zoeken. Nu dit niet aan de orde is, is ‘ons eigen zuiden’ misschien een overweging waard! Zuid-Limburg met zijn on-Nederlandse heuvels, de vele wijnranken en de typisch bourgondische levensstijl, kan gerust doorgaan voor een stukje buitenland in de eigen achtertuin. Mochten de kerstmarkten in Valkenburg en Maastricht deze winter gewoon doorgang vinden, dan ga je daar uiteraard even sfeer proeven! Deze markten passen bij de romantische volksaard van de Limburger en zijn niet voor niets erg populair bij diegenen, die een stukje warmte in koude tijden willen. Gaat het vertier niet door, dan is er altijd nog het natuurschoon te vinden, dat minstens zo schilderachtig is. Kies jij voor een sfeervol hotel in bergdorpje Vijlen, een bed and breakfast in Valkenburg of een vakantiehuis in Schin op Geul? Ieder zijn ding! Aan leuke vakantieverblijven ontbreekt het in Zuid-Limburg in ieder geval niet!

Aangenaam weekendje Achterhoek
Helemaal in het oosten van het land, in het grensgebied, ligt de prachtige Achterhoek te stralen. Het is hier aangenaam vertoeven, tussen de landerijen, bossen, gemoedelijke dorpjes en kronkelige rivieren. Wie uit het stadsgedruis wil ontsnappen om een landelijk leven te omarmen, doet er goed aan een weekendje weg naar de Achterhoek in te plannen. Ooit was deze hele streek bedekt met bos en van deze bosgronden is nog best veel over! Snuif de heerlijke boslucht op, leer de leuke Achterhoekse plaatsjes kennen en wandel je een slag in de rondte! Of pak die fiets, en toer vanuit je vakantiehuis of hotel door het fraaie coulisselandschap! Als je vroeg in de ochtend vertrekt, zie je nog rijp op bomen, daken en velden liggen. Dat maakt je uitje tot een ultiem winters weekendje weg!