De must-sees tijdens een reis naar India

India trekt met haar overweldigende culturele, gastronomische en spirituele aanbod elk jaar meer en meer toeristen. Maar gezien de grote afmetingen van het land en de meer dan 1240 miljoen inwoners, rijst altijd de vraag: wat mag er niet ontbreken op jouw route door India? Van de majestueuze Taj Mahal tot de Backwaters van Kerala, wij vertellen je alles wat je moet zien als je naar India reist.

Veel reizigers kiezen ervoor om het noorden te bezoeken als ze naar India reizen, omdat in deze regio de meeste beroemde steden liggen. Van de hectische hoofdstad Delhi tot het beroemdste monument van het land, de Taj Mahal in de stad Agra. Maar het zuiden, hoewel onbekender, heeft ook juweeltjes zoals de stranden van Goa, doordrenkt van hippiesfeer.

De belangrijkste attracties die je moet zien als je naar India reist

Bij een bezoek aan India zijn er een aantal stopplaatsen die niet gemist mogen worden. De steden Delhi, Jaipur en Agra, in het noorden van India, vormen de culturele driehoek van het land vanwege hun vele culturele bezienswaardigheden.

De steden van India bieden een groot contrast - vooral voor westerse toeristen - dat zeker de moeite waard is om te ervaren. Te beginnen met de hoofdstad van India: Delhi. Delhi is een van ‘s werelds dichtstbevolkte steden, met meer dan 20 miljoen inwoners. Voor veel reizigers is het de toegangspoort tot India en er zijn ontelbare bezienswaardige monumenten te zien. Zoals de enorme India Gate, opgericht ter ere van de soldaten die in de Eerste Wereldoorlog en de Afghaanse oorlogen zijn gesneuveld, of het Rode Fort uit de 17e eeuw dat tot werelderfgoed is verklaard. Maar ook moslimmonumenten zoals de Qutab Minar Minaret (de oudste in Delhi) of de Jama Masjid Moskee (de grootste van het land). Breng ook zeker een bezoek aan enkele van de populairste traditionele markten van de hoofdstad, zoals de Chandni Chowk markt, waar je allerlei kruiden en andere plaatselijke producten kunt vinden.

Jaipur "de roze stad", gelegen in de populaire staat Rajasthan, is een andere must voor reizigers in India. Het staat bekend als roze stad vanwege de karakteristieke kleur van zijn gebouwen, zoals het Paleis van de Winden. Een andere bezienswaardigheid van Jaipur is het Fort Ajmer, een 16e eeuws paleis van geel en rood zandsteen en wit marmer, dat per olifant kan worden bezocht. Vol met bazaars, is het een uitstekende gelegenheid om een souvenir te kopen of te genieten van een van de films van de Bollywood industrie. Dat kan in de Raj Mandir Cinema, een van de beroemdste in Jaipur.

In dezelfde staat, in de stad Agra, bevindt zich ook de mythische en romantische Taj Mahal. Een bijzondere plek, vooral voor wie met z'n tweeën reist of op huwelijksreis is. Daarnaast vindt je hier ook het Fort van Agra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Voorbij de culturele driehoek van India

Een reis naar India heeft naast de bekende bezienswaardigheden nog veel meer ervaringen te bieden. In het noorden kun je in Varanasi, dat aan de oevers van de Ganges ligt, vuurrituelen, religieuze ceremonies of de ghats bekijken - trappen die de Ganges met de stad verbinden en waar indrukwekkende begrafenisceremonies plaatsvinden.

De staat Rajasthan heeft naast Jaipur ook andere interessante plaatsen, zoals de meren van de stad Udaipur of Jodphur, bekend als de blauwe stad vanwege de kleur van haar gebouwen. Ook de Tharwoestijn, of "Grote Indiase Woestijn", is een aan te raden stop als je genoeg dagen hebt om het land te ontdekken.

Enkele hoogtepunten van het zuiden van India zijn de staten Goa en Kerala. Goa is de kleinste staat van het land en heeft enkele van de beste stranden van India, zoals Calangute of Anjuna.

Een andere must-see tijdens een reis door het zuiden van India is Kerala, dat zich onderscheidt door zijn backwaters. Een keten van lagunes en meren van meer dan 900 kilometer te midden van groene landschappen. Bekijk ze vanaf een traditionele boot of overnacht op een woonboot. Tijdens deze toch kun je lokale dorpjes en andere bezienswaardigheden bezoeken. De natuurlijke schoonheid van dit gebied staat in contrast met het chaotische stadsleven van de belangrijkste steden van het land.

Het visum India aanvragen

Om naar India te kunnen reizen heb je een visum nodig. Het visum India kan tegenwoordig gemakkelijk online worden aangevraagd. Het visum wordt vervolgens, na gemiddeld een week, per e-mail toegestuurd. Voor dit online aan te vragen visum (e-visum) voor India hoeven minder documenten en gegevens aangeleverd te worden dan voor het fysieke visum. Zo heb je hier geen loonstrookje voor nodig, zijn de eisen voor de pasfoto’s minder streng en is het aanvraagformulier korter. Bovendien hoef je voor het e-visum geen bezoek te brengen aan het consulaat. Het e-visum India is een heel jaar geldig en kan voor meerdere reizen gebruikt worden, zolang elke afzonderlijke reis maar maximaal 90 dagen duurt (in het geval van een toeristenvisum).