weekendje weg

weekendje weg aanbiedingenEven een paar dagen lekker weg? Een weekendje weg leent zich daar uitstekend voor. Hier vindt u aanbiedingen van hotels, bungalows en vakantiehuisjes in Nederland, Belgie en Duitsland. En informatie over stedentrips naar o.a. Amsterdam, Barcelona, Antwerpen, Berlijn, Brugge, Brussel, Den Haag, Gent, Maastricht, Madrid, Parijs en Rome.

 

15 Tips voor een leuk weekendje weg

Hieronder vindt u 15 tips van populaire weekendjes weg in Nederland en daarbuiten.

weekendje Amsterdam1. Amsterdam
De culturele hoofdstad van Nederland biedt alles wat u wenst. Of u nu lekker wilt gaan winkelen, musea bekijken of een rondvaart door de grachten wilt maken. Het kan allemaal in Amsterdam. En ’s avonds kunt u uit eten gaan in één van de vele restaurants die deze stad rijk is en daarna gezellig de kroeg in of naar een nachtclub of discotheek.

aanbiedingen weekendje Maastricht2. Maastricht
Maastricht is één van de populairste steden om een paar dagen in te vertoeven. Je want je hier hier eerder in het buitenland dan in Nederland. Door de Romeinse invloeden ziet de stad er namelijk niet echt Nederlands uit. In Maastricht kunt u volop genieten van de prachtige gebouwen en omgeving.

weekendje Rotterdam3. Rotterdam
Rotterdam, de grootste haven van Europa, klinkt wellicht niet als een veelbelovende toeristische bestemming maar heeft in feite veel te bieden, zoals vier miljoen bezoekers per jaar kunnen getuigen. Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland, in tweeën gedeeld door de Nieuwe Maas met het Centrum aan de noordoever.

weekendje Ameland last minute4. Ameland
Vanaf Holwerd is het nog geen uur varen om op Ameland te komen. En eenmaal aangekomen bent u gelijk verlost van de dagelijkse stress. De wind en zilte lucht brengen u in een heerlijke vakantiesfeer. Een paar dagen of weekendje op Ameland en u komt terug als een ander mens.

weekendje Terschelling last minute5. Terschelling
Ieder jaar in juni is Terschelling in de ban van het populaire Oerol festival. Dan is er ook bijna geen plek meer te krijgen. Gelukkig kunt u dit prachtige eiland het hele jaar door bezoeken. Met name in het voorjaar en zomer is het aan te raden om ten minste een paar dagen naar Terschelling af te reizen.

weekendje Texel last minute6. Texel
De overvaart naar Texel duurt maar een kwartiertje maar u waant zich na aankomst wel direct in een andere wereld. Als u de drukke randstad gewend bent dan is dit eiland wel een verademing. Texel staat onder meer bekend om haar schapen(wol), maar vroeger was Texel een belangrijke haven en leefde men hier o.a. van de walvisvaart en visvangst. Boek hier dus een last minute bungalow of hotel op Texel.

weekendje weg Vlieland7. Vlieland
Onderweg op de boot naar Vlieland komt u al in de sfeer door naar de zeehonden op de zandplaten langs de vaarroute te kijken. De rust die deze dieren uitstralen staat min of meer symbool voor dit eiland. Vlieland is autoluw, u bent dus op de fiets of benenwagen aangewezen om dit eiland te verkennen. Gelukkig is het eiland zo smal dat u in een mum van tijd op het strand staat.

weekendje Veluwe last minute8. Veluwe
In Gelderland ligt het grootste natuurgebied van Nederland: De Veluwe. Bos, heide en zandvlaktes kenmerken dit gebied dat zo groot is dat u er gemakkelijk in kunt verdwalen. Op de Veluwe kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken en als u geluk heeft spot u ook nog een hert, ree of wildzwijn. Boek dus gauw een weekendje op de Veluwe.

Weekendje weg Nederlandse kust9. Noordzee-kust
Even een paar dagen lekker uitwaaien langs de Noordzee-kust. De kustlijn van Cadzand tot aan Schiermonnikoog leent zich perfect voor een weekendje of korte vakantie zon, zee en strand. Maar u kunt ook mooie fietstochten en wandelingen door de duinen en bossen maken en in veel gevallen is de stad nooit ver weg. Daar kunt u dan heerlijk gaan shoppen en 's avonds uit eten te gaan om vervolgens weer terug te keren naar uw vakantiehuis, bungalow of hotel langs de kust.

weekendje weg Antwerpen10. Antwerpen
De Grote Markt in Antwerpen met zijn 67 meter lange raadhuis, omringd door prachtige 16de eeuwse gildehuizen met vergulde gevelfiguren is de trots van de Vlamingen.  Hier begint vaak een bezoek aan Antwerpen. In de straten en steegjes rondom de Grote Markt kunt u uren slenterend doorbrengen en af en toe even een terrasje pakken om achter een pintje of andere versnapering te genieten van deze mooie stad. 

weekendje weg Brussel11. Brussel
Met flair en nonchalance verandert Brussel steeds weer van aanzien. De hoofdstad van Belgie is zeer veelzijdig: oude cultuur en een coole scene, een weldadige gemoedelijkheid en bruisende levenslust. Brussel kent vele gezichten van art nouveau en middeleeuwen tot nauwe straatjes en chique boulevards. In deze stad kunt u overdag heerlijk rondstruinen en ’s avonds genieten van een goed diner.

aanbiedingen weekendje Berlijn12. Berlijn
Berlijn heeft in de afgelopen decennia een ware revolutie ondergaan op het gebied van winkelen. Vroeger zag je in de stad een groot aantal ketens en saaie winkels, nu liggen er moderne winkelcentra en aparte boetieks. Van chique kleding in de Friedrichstrasse en Kurfurstendamm tot hip design in de Hackesche Höfe. Maar Berlijn heeft veel meer dan alleen winkels ...

weekendje weg Parijs13. Parijs
Deze wereldstad ligt aan weerszijden van de Seine – waarvan de oevers Unesco Werelderfgoed zijn – in het midden van een grote metropool, waar 12 mln mensen wonen. Zoals verwacht mag worden van de populairste toeristische attractie ter wereld, handelt Parijs in de overtreffende trap met verbazende architectuur, ongelooflijke musea, tentoonstellingsruimtes van wereldklasse, sprookjesachtige parken, fantastische theaters, elegante boulevards, chique winkels, goede restaurants, drukke cafés … en de onontkoombare Eiffeltoren.

weekendje weg Rome14. Rome
De Spaanse trappen, de Trevi fontein en het Vaticaan dragen bij aan de mythe van de stad aan de Tiber. Waar kan men speels door drie millennia wandelen en ook nog door de Paus gezegend worden? Rome is een metropool die bekend staat om haar chaos, maar ook een stad die je ten minste één keer bezocht moet hebben. Ook al is het maar voor een weekendje weg.

aanbiedingen weekendje weg Barcelona15. Barcelona
De Catalaanse hoofdstad wordt ieder jaar interessanter. Het hart van Barcelona klopt op de Ramblas. Tussen ochtend en middernacht loopt bijna iedereen in de stad op de Platanenboulevard, die de reusachtige Plaza de Cataluna met de haven verbindt. Het is de kosmopolitische sfeer die een weekendje Barcelona zo aantrekkelijk maakt, een melange van levenslust, vrijheidsdrang en liefde voor kunst.

Loading

Hotel aanbiedingen

Populaire hotels

vanaf: €68,00
NH Maastricht
Maastricht
Bekijk deze aanbieding
vanaf: €44,95
Hotel Walram
Valkenburg
Bekijk deze aanbieding
vanaf: €49,00
New West Inn Amsterdam
Amsterdam
Bekijk deze aanbieding
vanaf: €66,75
NH Groningen
Groningen
Bekijk deze aanbieding
vanaf: €71,20
NH Den Haag
Den Haag
Bekijk deze aanbieding
vanaf: €79,20
Radisson Blu Astrid Hotel Antwerp
Antwerpen
Bekijk deze aanbieding
Meer aanbiedingen

Populaire Bungalowparken

vanaf: €99,00
Hogenboom VakantiePark Aquadelta
Bruinisse
Bekijk deze aanbieding
vanaf: €119,00
Landal Het Land van Bartje
Ees
Bekijk deze aanbieding
vanaf: €127,88
Molecaten Park De Leemkule
Hattem
Bekijk deze aanbieding
Meer aanbiedingen