Azie

Vakantie Maleisië

Maleisië is een land met veel verschillende bezienswaardigheden, goede faciliteiten en een uitstekende keuken: een verbluffende vakantie met eeuwenoude culturen en een overweldigende natuur. Maleisië, een land dat blijft verrassen en wat zeker een diepe indruk op je zal maken tijdens je vakantie door dit prachtige land. De overwegend islamitische bevolking is zeer vriendelijk en spreekt, dankzij de Engelse kolonisten, over het algemeen uitstekend Engels. Ingeklemd tussen Thailand en Singapore heeft het land en snelle ontwikkeling doorgemaakt wat zorgt voor een goede mix van Oosterse sferen en Westerse gemakken.

Maleisië bestaat uit he zuidelijke deel van het Maleise schiereiland, dat in het noorden grenst aan Thailand, en Sarawak en Sabah in Noord-Borneo. Net als Singapore, in het uiterste zuiden van het Maleisische schiereiland, kende Maleisië in de laatste decennia een imposante groei.

Informatie Maleisië

Hoofdstad: Kuala Lumpur

Staatsvorm: Federale constitutionele monarchie

Talen: Maleisisch

Religie: Islam, boeddhisme, hindoeïsme, christendom

Visum: Voor een vakantie Maleisië is een geen visum vereist

Tijdsverschil: + 7 uur (zomertijd + 6 uur)

Munteenheid: Ringgit

Beste reistijd: gehele jaar (weerbericht Maleisië)

Meer reisinformatie Maleisië

Vakantie Maleisië - Borneo

Het eiland Borneo ligt in Zuid-Oost Azie en is staatkundig verdeeld tussen Indonesie, Maleisie en Brunei. Het is een van de belangrijkste bestemming voor een vakantie naar Maleisie. Borneo is met zijn rotsachtige toppen en mistige regenwouden, woeste rivieren en met mangroven begroeide kusten en koraalriffen, dan ook een waar paradijs. Het is het op drie na grootste eiland van de wereld en biedt een rijke biodiversiteit. Er komen ongeveer 15.000 bloeiende planden voor, waaronder veel zeldzame orchideeën en de enorme rafflesia, die een meter wijd is en een smerige doordringende geur verspreidt.

Borneo, dat bekend staat als het “Eiland in de wolken", is het evolutiecentrum voor veel inheemse bossoorten zoals de Aziatische olifant, de Sumatraanse neushoorn en de nevelpanter. Het regenwoud met bomen tot wel 75 m hoogte, is ook het habitat van de bedreigde Borneose oerang-oetan, en de kustwateren rond het eiland vormen een schitterend ecosysteem met een rijkdom aan zeedieren, koralen en schildpadsoorten, waaronder de karetschildpad en de soepschildpad (of groene zeeschildpad).

Het is dan ook geen verrassing dat Borneo een zeer geschikt gebied is om een avontuurlijke vakantie te beleven, met goede mogelijkheden voor het observeren van wilde dieren, bergbeklimmen, trekken door het regenwoud en varen op de rivieren. U kunt vooral goed duiken bij de eilanden van Sabah in Noord-Maleisië.

Weer en klimaat in Maleisië

Het actuele weer in Kuala Lumpur

Weerbericht Maleisië
Vandaag
onweer
29 °c
Morgen
onweer
28 °c

Hotels Maleisië

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 800.000 hotels!
  • Beste prijsgarantie!