Weersverwachting Tunis, Djerba en Monastir

Weer Tunesie

Het weer in Tunesie wordt bepaald door het Middellandse zeeklimaat, maar ook de invloeden van de woestijn zijn merkbaar. In de zomer, van juni tot september, is het daardoor zeer heet, vooral in het binnenland en in het zuiden. Zelfs 's nachts is het dan vaak ondraaglijk warm, als de sirocco met een temperatuur van meer dan 40 °C vanuit het zuiden over het land waait. De temperatuur van het zeewater is 's zomers ongeveer 25 °C. Op het strand is het ook bij grote hitte vaak nog aangenaam door een koele zeebries. Oktober en november zijn qua weer de beste maanden om naar Tunesië te gaan. U kunt zelfs nog tot in december in het zeewater zwemmen. Als u een tocht door de Sahara wilt ondernemen (met de auto of per kameel), kunt u dat het beste in de wintermaanden en in het begin van het voorjaar doen. Het weer in maart en april is bedrieglijk: warme zonneschijn, regen en koude wind wisselen elkaar af. Kijk uit met zonnebaden! Het noorden van Tunesië staat in het voorjaar prachtig in bloei en de Mogodbergen en het Medjerda-dal zijn dan een lust voor het oog. Een reisje door die streken is zeker de moeite waard. Een echt voorjaar zoals in Europa is er eigenlijk niet in Tunesië. Bijna onopgemerkt voltrekt zich in mei de overgang van winter naar zomer. Hieronder vindt u het weer voor Tunesie voor de komende week en 14 dagen in Tunis, Djerba en Monastir.

Weersverwachting Tunis

TUNIS WEATHER

Weerkaart Tunesie

Klimaat Tunesie

Van juni tot september is het echt zomer en dan wordt het zeer heet, vooral in het binnenland en in het zuiden. Zelfs 's nachts is het dan vaak ondraaglijk warm, als de sirocco met een temperatuur van meer dan 40 °C vanuit het zuiden over het land waait. De temperatuur van het zeewater is 's zomers ongeveer 25 °C. Op het strand is het ook bij grote hitte vaak nog aangenaam door een koele zeebries.

Oktober en november zijn qua weer de beste maanden om naar Tunesië te gaan. U kunt zelfs nog tot in december in het zeewater zwemmen. Als u een tocht door de Sahara wilt ondernemen (met de auto of per kameel), kunt u dat het beste in de wintermaanden en in het begin van het voorjaar doen. Het weer in maart en april is bedrieglijk: warme zonneschijn, regen en koude wind wisselen elkaar af. Kijk uit met zonnebaden!

Het noorden van Tunesië staat in het voorjaar prachtig in bloei en de Mogodbergen en het Medjerda-dal zijn dan een lust voor het oog. Een reisje door die streken is zeker de moeite waard. Een echt voorjaar zoals in Europa is er eigenlijk niet in Tunesië. Bijna onopgemerkt voltrekt zich in mei de overgang van winter naar zomer.