Bezienswaardigheden, hoogtepunten en het weer op Rhodos

Weersverwachting Rhodos

Het weer op Rhodos wordt bepaald door een subtropisch klimaat met zomerse temperaturen en zeer weinig neerslag van juni t/m september. Gemiddelde maximum temperatuur op Rhodos in de zomer is ca 31 graden. Op Rhodos staat altijd een harde wind die voor een flinke verkoeling zorgt. De beste reisperiode zijn dan ook de zomermaanden. Tussen half oktober en april zijn de meeste hotels gesloten en is het praktisch uitgestorven. Ook veel winkels, gericht op toeristen, zijn in deze periode gesloten. In april en mei staat het eiland nog in volle bloei, maar doordat er van juni tot september nauwelijks regen valt, verdorren de bloemen en velden snel. Hieronder vindt u het actuele weer van vandaag en morgen en het weer voor de komende week in Rhodos-stad.

Weersverwachting Rhodos-stad

Dag Datum Max Min Windrichting Windkracht
Sun 23-04-2017 18 °C 11 °C wnw 3-4
Mon 24-04-2017 20 °C 13 °C w 3-4
Tue 25-04-2017 20 °C 14 °C w 2-3
Wed 26-04-2017 22 °C 14 °C wzw 2-3
Thu 27-04-2017 23 °C 15 °C w 2-3
Fri 28-04-2017 23 °C 16 °C wzw 2-3
Sat 29-04-2017 23 °C 16 °C wzw 2-3

Vakantie Rhodos

Op vakantie naar Rhodos? Hier vindt u informatie en de weerverwachting op Rhodos voor de komende week. Eén van de mooiste Griekse eilanden is Rhodos, wat 'rozeneiland' betekent (rhodon = roos). Het is op drie eilanden na het grootste eiland van Griekenland. Een prachtig, groen, zonovergoten eiland in de Dodekanesos. Elk jaar weten veel toeristen Rhodos te vinden om te genieten van veel zon, zee, gezelligheid, groene natuur en vele kunstschatten. Rhodos heeft tevens de naam één van de zonnigste eilanden te zijn met maar liefst 300 dagen zon per jaar! Omdat het eiland vrij groot is, worden er op toeristisch gebied heel wat excursiemogelijkheden en evenementen aangeboden, zodat je je geen seconde hoeft te vervelen!

Vul hier een tekst in

Informatie vakantie Rhodos

Hoofdstad: Rhodos-stad

Munteenheid: euro

Taal: Grieks

Tijdsverschil: +1 uur

Aantal zonuren: 2941 per jaar (11 uur in de zomer)

Vliegtijd: 3,45 uur (vanaf schiphol)

Meer reisinformatie Griekenland

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Rhodos?

Tijdens uw vakantie kunt u de volgende bezienswaardigheden en hoogtepunten op Rhodos gaan bekijken:

# Rhodos-stad
Deze oude stad, in 408 v. Chr. Gesticht, ligt aan de noordoostpunt van het eiland, het grootste van de Dodekanesos, in de Egeïsche Zee, vlak voor de kust van Turkije. De citadel is een Werelderfgoed van de Unesco, werd in de middeleeuwen door de tempeliers gebouwd en is een van de best bewaarde middeleeuwse versterkte steden van Europa.

In oude tijden bloeide de stad als hoofdstad van een provincie van het Romeinse Rijk. Haar strategisch positie op een kruispunt van handelsroutes door Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika garandeerde haar welvaart als een grote handelsstad en gaf haar een multiculturele identiteit. Later kwam het eiland onder Turks, totdat de Italianen het in 1912 bezetten. Zij wisten alle sporen van Ottomaanse gebouwen in de stad, waarbij zij het oorspronkelijke 13e-eeuwse paleis van de tempeliers verknoeiden door het te vernieuwen in een extravagante, zogenaamde middeleeuwse stijl, om er een vakantiehuis voor dictator Mussolini van te maken. Pas in 1948 werd Rhodos verenigde met de rest van Griekenland.

De prachtige oude stad aan de haven is een intrigerend netwerk van ruim 200 straatjes, vele naamloos, die elkaar kruisen met rare hoeken. De enige manier om je te oriënteren is terug te gaan naar de Sokratous, de hoofdstraat, en opnieuw te beginnen. In de Plateia Simi zijn de ruïnes van een Venustempel te zien, daterend uit de 3e eeuw v.Chr. En op Ippoton (de Ridderstraat) stuit je op een fascinerend stukje middeleeuwse geschiedenis.

Tegenwoordig houdt Rhodos haar positie als culturele en commerciële hoofdstad van de oostelijke deel van de Egeïsche Zee, terwijl het tegelijkertijd een grote, belangrijke internationale toeristische bestemming is. Het lukt haar een charmante oude havenstad te blijven, met een heel goede toeristische infrastructuur en een levendige moderne ambiance, zonder op wat voor manier dan ook de rijkdommen van het verleden in gevaar te brengen.

Hoogtepunten vakantie Rhodos

  • De moskee van Süleyman – gebouwd ter ere van Süleyman de Grote, blijft als moskee fungeren, ondanks de gevaarlijke helling van de minaret.
  • Het Archeologisch museum – met een collectie klassieke, hellenistische en Romeinse beeldhouwwerken.
  • Het Stedelijk museum – een imposante collectie moderne Griekse kunst.
  • Het ondergrondse grafcomplex in Korakonero – deze oude begraafplaatsen dateren uit de Romeinse en hellenistische tijd.
  • Het vlinderdal – een unieke biotoop. Hier zijn duizenden felgekleurde vlinders te zien in een prachtige beschaduwde vallei.
  • Het nachtleven van de nieuwe stad.

Hotels Rhodos

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 800.000 hotels!
  • Beste prijsgarantie!