Het weer op Kos en aanbiedingen vakantie Kos

Weersverwachting Kos

Op vakantie naar Kos? Hier vindt u informatie en de weersverwachting voor Kos de komende week. Het grotendeels vlakke en vruchtbare Kos wordt wel de 'drijvende' tuin genoemd. Het eiland is rijk aan archeologische vindplaatsen, hellenistische en Romeinse ruïnes en Byzantijnse en Venetiaanse kastelen, waarvan vele in Kos-stad staan. Ook vindt u hier het 16de eeuwse Kasteel van de Ridders, de oude Agora en Romeinse ruïnes.

De meeste bezoekers komen echter voor hun zonvakantie Kos voor de stranden, waarvan de mooiste vlakbij de badplaats Kamari ligge, aan de zuidwestkust. Kardamaina is de grootste en lawaaiigste badplaats van het eiland, en de baaien aan de noordwestkust zoals Tigkaki, zijn ideaal voor watersporten. Ondanks het toerisme is in het binnenland nog iets van de traditionele levensstijl bewaard gebleven. Kos is een goede uitvalbasis voor een verkenning van de noordelijke eilanden van de Dodeknesos, zoals Patmos, met zijn 11de eeuwse Johannesklooster.

Kos is in de loop van de jaren een favoriet vakantie eiland geworden bij de Nederlanders en Belgen. Het wordt ook wel het fietseiland genoemd. Kos-stad is een heerlijke plaats met vele taverna's, barretjes en een aantal populaire discotheken. Kortom: een vakantieparadijs voor jong en oud!

Het weer op Kos

Door de wind is ook op het heetst van de dag nog wel goed uit te houden op Kos, maar pas op dat u niet verbrand in de zon. Door de wind bent u zich minder bewust van de brandende zon op uw huid. Goed insmeren is dan ook een must. De beste periode om naar Kos te gaan zijn mei, juni, september en oktober. Tijdens de winterperiode van november t/m maart zijn de meeste hotels overigens gesloten.

Weersverwachting Kos

Wat wordt het weer de komende dagen en volgende week op Kos? Hier vindt u het actuele weer op Kos en de weersverwachting voor de komende week.

Dag Datum Max Min Windrichting Windkracht
Sat 22-07-2017 38 °C 24 °C wnw 2-3
Sun 23-07-2017 37 °C 24 °C nw 2-3
Mon 24-07-2017 36 °C 25 °C nw 2-3
Tue 25-07-2017 35 °C 25 °C wzw 1-2
Wed 26-07-2017 33 °C 23 °C zzw 1-2
Thu 27-07-2017 32 °C 22 °C zw 1-2
Fri 28-07-2017 32 °C 23 °C w 2-3

Informatie vakantie Kos

Hoofdstad: Kos-stad

Munteenheid: euro

Taal: Grieks

Tijdsverschil: +1 uur

Klimaat: Subtropisch met zomerse temperaturen en zeer weinig neerslag van juni t/m september. Gemiddelde maximum temperatuur op Kos in de zomer is ca 30 graden. (zie hieronder het weerbericht van Kos)

Aantal zonuren: 3019 per jaar (12 uur in de zomer)

Beste reistijd: mei - juni en september - oktober

Vliegtijd: 3,45 uur (vanaf schiphol)

Meer reisinformatie Griekenland

Geografie Kos

Kos is het derde grootste eiland van de Dodekanesos eilandengroep en is gesitueerd voor de kust van Turkije en niet ver van Rhodos en Samos. Ondanks het toeristische succes van de laatste decennia heeft het eiland toch zijn eigen karakter kunnen bewaren. Hieronder vindt u de plattegrond van Kos:

Hotels Kos

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!